Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση και απειλή ζωής

Εχασε στο διαδικτυακό τάβλι και άρχισε τις ηλεκτρονικές επιθέσεις, και όχι μόνο εναντίον των διαχειριστών της ιστοσελίδας με τα on line παιχνίδια. Δεν κέρδισε τους διαδικτυακούς πόντους στο «πλακωτό» και στις «πόρτες» και προκάλεσε φθορές στα γραφεία της εταιρείας η οποία διχειριζόταν τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα.

Μπροστά στην πιο ιδιότυπη υπόθεση ηλεκτρονικής επίθεσης βρέθηκε τα τελευταία 24ωρα η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος ενός 48χρονου υπαλλήλου του ΟΤΕ για εξύβριση και απειλή ζωής κατ’ εξακολούθηση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου 2011 όταν ο 33χρονος χειριστής της ιστοσελίδας με ηλεκτρονικά παιχνίδια www.zoo.gr κατήγγειλε ότι δέχεται μηνύματα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο. Στα μηνύματα αυτά εκφράζονταν άμεσα απειλές για τη ζωή του 33χρονου αλλά και των συγγενών του ενώ στα γραφεία της εταιρείας του προκλήθηκαν -προ δεκαημέρου- σοβαρές και εκτεταμένες υλικές ζημιές, τις οποίες είχε προηγουμένως αναφέρει, με τη μορφή απειλών, σε ορισμένα από τα μηνύματά του ο ανώνυμος αποστολέας.

Το… μένος του αποστολέα των απειλητικών μηνυμάτων σχετιζόταν με το γεγονός ότι ήταν φανατικός παίκτης του on line ταβλιού και εκτιμούσε ότι οι χειριστές της ιστοσελίδας τον υπονόμευαν, με αποτέλεσμα να χάνει παιχνίδια ή να μην κερδίζει τους διαδιτυακούς πόντους που υποτίθεται ότι του αναλογούσαν.

Για τον εντοπισμό του δράστη διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών του αποτυπωμάτων, τα οποία προέκυψαν από τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, κατ’ εφαρμογή γνωμοδότησης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σε έρευνα, που διενεργήθηκε στο σπίτι του δράστη στον Άλιμο Αττικής από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ταυτοποιήθηκε από την ψηφιακή έρευνα ότι είναι ο αποστολέας των μηνυμάτων και ο εξοργισμένος ηττημένος των ηλεκτρονικών παρτίδων ταβλιού.

Ρεπορταζ Β. Γ. Λαμπρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.