Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, ένα από τα πιο σημαντικά νομοσχέδια για το μέλλον της χώρας και ιδίως για τις νέες γενιές της, που βλέπουν πια λύση μόνο στην μαζική μετανάστευση τους στο εξωτερικό. Μετά τη χαμένη ευκαιρία στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, το υπουργείο Παιδείας αποπειράται να εκσυγχρονίσει τα ελληνικά πανεπιστήμια και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για πραγματικές σπουδές και στην Ελλάδα.

Αλλά ακόμη και σε αυτό το ζήτημα, όπου δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. εξακολουθούν να δυναμιτίζουν κάθε προοπτική συναίνεσης που θα εκτόνωνε και την ένταση που συσσωρεύεται στις συγκλήτους.
Γιατί; Γιατί εξακολουθούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα να διαφεντεύονται από αμετανόητα κομματόσκυλα που αδιαφορούν για το μέλλον της χώρας και νοιάζονται μόνο για κομματικές εντυπώσεις.

Προσέξτε τι έχει συμβεί: Πιστοί στο δόγμα του «όχι σε όλα», συνεργάτες τους Αντώνη Σαμαρά τον έπεισαν ότι δεν πρέπει να δώσει θετική ψήφο στο νομοσχέδιο, έστω κι αν περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες συμφωνεί!

Παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι κι έπεισαν τον αρχηγό της Ν.Δ. ότι θα ήταν μια κίνηση υπευθυνότητας να υπερψηφίσει ένα νομοσχέδιο, το οποίο άλλωστε είχε εισηγηθεί η Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της συνταγματικής αναθεώρησης που μπλόκαρε το 2008 ο σημερινός πρωθυπουργός!
Κι ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε να σκέφτεται να πει το «ναι» , μαθαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την τακτική της άκρατης σκανδαλολογίας και θα επαναφέρει στη Βουλή την πρότασή της για προανακριτική επιτροπή στο σκάνδαλο της SIEMENS, πρόταση που απορρίφθηκε μόλις πριν από ένα μήνα!

«Ε, αφού είναι έτσι, δεν θα δουν συναίνεση από μας ούτε στη Δευτέρα Παρουσία» απάντησε ο Αντ. Σαμαράς και μια ακόμη ευκαιρία συναίνεσης χάνεται οριστικά.

Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί υπάρχουν ακόμη κάποιοι στη Ν.Δ. και κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ που τα υπολογίζουν όλα με ψήφους. Επειδή υπάρχουν ακόμη κάποιοι στα κόμματα που σκέφτονται με όρους του 1980, αρνούμενοι να προσαρμοστούν στις ανάγκες του 2011.

Ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα μπορούσε να υπερψηφιστεί για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση με ευρεία πλειοψηφία, δεν θα ψηφιστεί, επειδή κάποια κομματόσκυλα στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να στείλουν στην φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ακούγεται απίστευτο. Αλλά δυστυχώς δεν είναι…

Βασίλης Χιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.