Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι καταγγελίες έφεραν ελέγχους και δικογραφίες

Αύγουστος 17th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Οι πολίτες που ανέφεραν στο 11012 ύποπτες περιπτώσεις, οδήγησαν κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας να ελέγξουν καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, με… πλούσια “ψαριά”.
Από την Παρασκευή ως την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν δεκάδες έλεγχοι που οδήγησαν τελικά στο σχηματισμό δικογραφιών για 31 περιπτώσεις, που περιλαμβάνουν καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, βενζινάδικα αλλά και ιατρεία.

Οι αστυνομικοί των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησαν ελέγχους, μετά από καταγγελίες πολιτών στην Ειδική Γραμμή Καταγγελιών 11012, σε:
11 καταστήματα σε παραλιακές περιοχές του νομού Αττικής
6 καταστήματα στην Θεσσαλονίκη και
7 καταστήματα σε περιοχές του νομού Χαλκιδικής.

Διαπιστώθηκαν συνολικά είκοσι μία (21) φορολογικές παραβάσεις (μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, αθεώρητα δελτία αποστολής, άλλες παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων, καθώς και οκτώ (8) παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων (στέρηση αδειών λειτουργίας & αδειών εργασίας).

Επίσης, σε τρεις ελέγχους σε ιατρεία σε περιοχές της Αττικής, διαπιστώθηκαν, σε ένα απ’ αυτά, παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων (αθεώρητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, μη ενημέρωση βιβλίων επίσκεψης ασθενών), ενώ η έρευνα συνεχίζεται στα βιβλία εσόδων-εξόδων και σε μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων.

Τέλος, σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Αττικής διαπιστώθηκε η χρήση ταμειακής μηχανής, χωρίς να έχει θεωρηθεί από την αρμόδια ΔΟΥ και παράβαση του Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων (μη τήρηση προβλεπόμενων βιβλίων), ενώ συνεχίζεται η διαδικασία ελέγχου των παραστατικών στοιχείων για τα καύσιμα του πρατηρίου, σύμφωνα με τον Τελωνειακό Κώδικα.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση των προανακρίσεων, θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για να κινήσουν διοικητικές διαδικασίες επιβολής των σχετικών προστίμων.

This entry was posted on Τετάρτη, Αύγουστος 17th, 2011 at 08:04 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply