Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τουλάχιστον 15 λεπτά άσκησης την ημέρα κάνουν το γιατρό πέρα

Αύγουστος 16th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Έστω και 15 λεπτά άσκησης την ημέρα μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής κατά τρία χρόνια και να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου κατά 14%, επισημαίνει νέα έρευνα από την Ταϊβάν. Επιστήμονες αναφέρουν στο περιοδικό The Lancet ότι αυτός αποτελεί τον ελάχιστο χρόνο που μπορεί να αφιερώσει κανείς για άσκηση έτσι ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα στην υγεία του.

Εν τω μεταξύ, βρετανική έρευνα στο British Journal of Sports Medicine αναφέρει ότι η καθιστική ζωή με έξι ώρες την ημέρα μπροστά από την τηλεόραση, μπορεί να μειώσει τη διάρκεια της ζωής κατά πέντε χρόνια.

Η βρετανική κυβέρνηση δημοσίευσε, πρόσφατα, συμβουλές άσκησης, προτείνοντας 150 λεπτά δραστηριότητας την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει είτε 20 λεπτά άσκησης την ημέρα ή μισή ώρα άσκησης, πέντε φορές την εβδομάδα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η συμβουλή αυτή εξακολουθεί να είναι σωστή αλλά τα τουλάχιστον 15 λεπτά την ημέρα είναι το λιγότερο για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να ασκούνται.

Σύμφωνα με την έρευνα του Lancet, που βασίστηκε σε δείγμα περισσότερων από 400.000 ανθρώπους στην Ταϊβάν, ένα τέταρτο της ώρας την ημέρα ή μιάμιση ώρα την εβδομάδα μεσαίας άσκησης, όπως το γρήγορο περπάτημα, μπορεί να προσθέσει τρία χρόνια ζωής.

Η περαιτέρω άσκηση έχει περισσότερες θετικές επιπτώσεις στην υγεία, ενώ κάθε επιπλέον 15λεπτο άσκησης την ημέρα, μειώνει κάθε αίτιο θανάτου κατά 4%.

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 16th, 2011 at 17:17 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply