Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιστολή «ξεγυμνώνει» τον όμιλο Μέρντοχ

Αύγουστος 16th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Νέες φωτιές ανάβει για τον όμιλο Μέρντοχ, αλλά και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, μία επιστολή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που είχε γράψει προ τετραετίας ο Κλάιβ Γκούντμαν, ο ρεπόρτερ της εφημερίδας News of the World που κάλυπτε εκείνη την εποχή το ρεπορτάζ για τη βασιλική οικογένεια.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 2 Μαρτίου 2007, δόθηκε όμως στη δημοσιότητα μόλις σήμερα. Το περιεχόμενό της διαλύει την υπερασπιστική γραμμή του Μέρντοχ, ότι οι υποκλοπές έγιναν εν ανγοία της διεύθυνσης της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δεν γίνονταν στα κρυφά, αλλά συζητούνταν στις συσκέψεις των δημοσιογράφων, παρουσία του Άντι Κόλσον, τότε αρχισυντάκτη και μετέπειτα σύμβουλο επικοινωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού. Ο Κόλσον ήταν εκείνος που απαγόρεψε στους δημοσιογράφους κάθε περαιτέρω αναφορά στην υπόθεση, όταν ξέσπασε για πρώτη φορά το σκάνδαλο.

Ο Γκούντμαν έχασε τη δουλειά του και φυλακίστηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Όπως γράφει στην επιστολή, ο Κόλσον του είχε υποσχεθεί ότι θα επαναπροσληφθεί αν κρατήσει το στόμα του κλειστό και δεν εμπλέξει την εφημερίδα ενώπιον των δικαστηρίων. Παράλληλα, ο δημοσιογράφος κατονομάζει προϊσταμένους του, οι οποίοι φέρονται να είχαν πλήρη γνώση των υποκλοπών και να του προσέφεραν στήριξη.

Θεωρείται πλέον πιθανό η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή να καλέσει εκ νέου για κατάθεση τόσο τον Ρούπερτ Μέρντοχ, όσο και τον γιο του, Τζέιμς.

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 16th, 2011 at 19:52 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply