Με αφορμή τα τελευταία επεισόδια στο Λονδίνο καλούν σε ξεσηκωμό τους πολίτες

Σε ξεσηκωμό τους πολίτες καλούν ουσιαστικά βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δημιουργώντας μια αρνητική εικόνα για την αξιωματική αντιπολίτευση, σε μια στιγμή που ο αρχηγός της κ. Αντ. Σαμαράς θέλει να περάσει την εικόνα του σοβαρού και υπεύθυνου κόμματος. 

Με αφορμή τα τελευταία επεισόδια στο Λονδίνο, αρκετοί βουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τα όσα γίνονται και προβλέπουν ότι αυτά τα φαινόμενα βίας μπορεί να υπάρξουν και σε άλλες χώρες και αναφέρονται στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας Συνδικαλιστικού της Ν.Δ. κ. Ι. Μανώλης εμφανίστηκε και είπε δημόσια ότι ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα στην Ελλάδα σε σχέση με τους αγανακτισμένους.

Μάλιστα μιλώντας για το τσουνάμι των αυξήσεων, των φόρων και των περικοπών που έρχεται από το Σεπτέμβριο και αφού είπε ότι τα νέα μέτρα είναι πολύ χειρότερα από τα προηγούμενα, δικαιολόγησε μια μελλοντική έκρηξη οργής των πολιτών.

Στην ίδια λογική, από άλλη αφετηρία και με αφορμή το θέμα των CDS ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Π. Καμμένος ζήτησε να βγουν οι πολίτες στους δρόμους και να αντιδράσουν, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι το κόμμα του δεν τον έχει στηρίξει στο θέμα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων έναντι της χρεοκοπίας.

«Αν κάποιος είχε ένα λόγο να βγει στο δρόμο, τώρα έχει δέκα. Φοβάμαι ότι τα πράγματα θα είναι τραγικά το επόμενο διάστημα» είπε χθες (Ράδιο 9) ο κ. Μανώλης, ενώ στην ίδια συχνότητα προχθές ο κ. Καμμένος ανέφερε με έμφαση: «Πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Ληστεύουν τις ελπίδες και τα όνειρα ενός ολόκληρου έθνους».

Είχε προηγηθεί πριν λίγο καιρό ο κ. Π. Ψωμιάδης που έστειλε ανοικτή επιστολή στον κ. Σαμαρά, στην οποία καλούσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να ηγηθεί μιας «πανεθνικής, πατριωτικής προσπάθειας» πριν υποθηκευτεί η εθνική κυριαρχία και πριν γίνει η Ελλάδα«προτεκτοράτο με τη βούλα», ώστε να «πάρουμε πίσω την εθνική μας αξιοπρέπεια και περηφάνια».

Το ενδιαφέρον είναι ότι σιγά-σιγά εμφανίζονται στελέχη της λαϊκής δεξιάς που βάζουν στο οπλοστάσιό τους, μετά από αρκετό καιρό, λόγω και της κρίσης, ισχυρές δόσεις αντιευρωπαϊσμού και στο δημόσιο λόγο κυριαρχεί ο ευρωσκεπτικισμός.

Η στόχευση είναι σαφής, σύμφωνα με βουλευτές της Ν.Δ. που κινούνται στο φιλελεύθερο τμήμα: Η λαϊκή Δεξιά επιχειρεί να προσεγγίσει τα κοινωνικά στρώματα που οδηγούνται στην περιθωριοποίηση και στην κοινωνική εξαίρεση, αλλά και τους αδικημένους παντός είδους.

Η εκλογική αυτή πελατεία ανήκει στην Αριστερά, γι’ αυτό στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ. επιχειρούν να την προσελκύσουν υιοθετώντας πολιτικές και συνθήματα από τη φαρέτρα του ΚΚΕ, η γ.γ. του οποίου μόλις πριν τρεις ημέρες ζήτησε να υπάρξει κοινωνική εξέγερση.

Πάντως, επίσημα η Ν.Δ. δεν υιοθετεί τέτοιες δηλώσεις και πράξεις και είναι χαρακτηριστική η κίνηση του εκπροσώπου του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκη, ο οποίος χθες, τοποθετήθηκε στο θέμα της «λευκής απεργίας» που προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ και είπε: «Η Ν.Δ. ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να αποδεχθεί τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ κ. Παπασπύρου περί ανύπαρκτου κράτους και λευκών απεργιών».

Ανησυχεί ο Σαμαράς

Στην άποψη ότι η επιδείνωση της κρίσης, δυσκολεύει τις προσπάθειες της Ελλάδας, καθώς ενισχύεται το περιβάλλον αβεβαιότητας και οι εξωγενείς παράγοντες που μπορεί να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην ελληνική οικονομία, καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συνομιλίες που έχει τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος, όχι μόνο για τις εξελίξεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και για τις κινήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς, φέρεται να είναι της άποψης, ότι η ελληνική οικονομία ενδεχομένως να επωφεληθεί από κάποια γενικότερη λύση, αλλά θεωρεί πως ακόμα και εάν γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να δώσει απτά δείγματα γραφής, ότι παράγει έργο και δεν εξαγγέλλει μόνο φόρους.

Αρης Ραβανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.