Ο κ. Παπασπύρος διευκρίνισε ότι μίλησε για το κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας

Αναδίπλωση επιχειρεί η ΑΔΕΔΥ στην σύγκρουση που μαίνεται με την κυβέρνηση. Επειτα από την αντιπαράθεση της Τετάρτης, με αφορμή τις απεργίες που προανήγγειλε ο πρόεδρος του συνδικάτου λέγοντας ότι αυτές θα πλήξουν και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, την Πέμπτη ο κ. Σπ. Παπασπύρος άφησε να διαφανεί ότι υπάρχουν κάποια περιθώρια συζήτησης.

Όχι όμως για μισθολογικά ζητήματα, τα οποία η κυβέρνηση θέτει αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο με την κατάθεση του ενιαίου μισθολογίου.

«Μπορεί να είμαστε αδιαπραγμάτευτοι σε θέματα μισθών που κι εκεί πρέπει να αλλάξουν πολλά, γιατί είναι χαμηλοί οι μισθοί και ήδη έχουμε απώλειες τεσσεράμισι μισθών για ορισμένες κατηγορίες, για τους καθηγητές, τους δασκάλους σε ετήσια βάση. Αλλά να ξέρετε ότι είμαστε ανοιχτοί, εποικοδομητικοί στο να εξετάσουμε, να προτείνουμε και να συμμετέχουμε σε ζητήματα που αφορούν σε αλλαγές στη δημόσια διοίκηση», δήλωσε ο κ. Παπασπύρος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι ουδέποτε μίλησε για λευκή απεργία, αλλά για το κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, ενώ εκτίμησε ότι η συζήτηση περί απολύσεων στο Δημόσιο δεν έχει κλείσει.

«Σε κάθε ελληνική οικογένεια υπάρχει ένας άνεργος, δεν μπορεί να είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα οι απολύσεις και διάφορα τέτοια πράγματα. Το αντίθετο. Πρέπει να βρούμε τρόπους, γιατί ανάκαμψη από την κρίση σημαίνει ανάκαμψη και της απασχόλησης και της αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων. Προφανώς πρέπει να δώσουμε τη μάχη, αντί να μιλάμε για απολύσεις να δούμε πως θα αυξήσουμε τις θέσεις απασχόλησης, πως θα προστατεύσουμε τις υπάρχουσες θέσεις απασχόλησης», σημείωσε ο κ. Παπασπύρος.

Την ίδια στιγμή πάντως, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για κλιμάκωση της σύγκρουσης από το τέλος Αυγούστου. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι η συζήτηση που θα συνοδεύσει την κατάθεση του ενιαίου μισθολογίου θα είναι μία από τις δυσκολότερες και εν όψει αυτής βλέπουν σφοδρή σύγκρουση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές αναμένουν ότι η αντιπαράθεση θα φουντώσει και με αφορμή το σχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ. Η πρώτη συνάντηση που είχε ο αρμόδιος υπουργός κ. Η. Μόσιαλος με την ΠΟΣΠΕΡΤ δεν φάνηκε να καθησυχάζει τους συνδικαλιστές του οργανισμού και εν αναμονή της δημοσιοποίησης λεπτομερειών πολλοί πιθανολογούν νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.