Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ψεκασμοί δέντρων θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στην Κοζάνη

Αύγουστος 12th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Αυγούστου 2011, από τις 03.00 – 09.00 π.μ., θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε δένδρα Ακακίας Κων/πόλεως για τη βαμβακάδα, (με την επιφύλαξη δυνατού αέρα ή βροχής) στις παρακάτω οδούς και περιοχές: Δημοκρατίας – από οδό Δελμούζου και κάτω, Καστοριάς, Μοναστηρίου, Ολύνθου, Π. Χαρίση, Πλατεία Αυλιώτη, Σοφοκλέους, Στρατηλατών, Υψηλάντη, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης (πλ. Νίκης) με Π. Μελά και στην Παιδική Χαρά Ζωγραφίδου στην οδό Πίνδου.

Το κύριο κριτήριο με το οποίο η Υπηρεσία επιλέγει τα σκευάσματα είναι πρώτα η Δημόσια υγεία και η προστασία των άλλων ζωντανών οργανισμών (μέλισσες, χρήσιμα έντομα και φυσικοί εχθροί των παθογόνων, πουλιά) . Για αυτό οι ψεκασμοί αποσκοπούν στο να μετριάσουν τα ενοχλητικά συμπτώματα των ασθενειών και να βοηθήσουν τα δέντρα να ανταπεξέρχονται με τις δυνάμεις τους, και όχι να εξαφανίσουν οποιαδήποτε μορφή ζωής γύρω από αυτά, με αποτέλεσμα τα παθογόνα έντομα να γίνονται πιο ανθεκτικά χρόνο με το χρόνο στα φάρμακα.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι ήπια και εγκεκριμένα για χρήση σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο, παρακαλούνται οι κάτοικοι κατά τις ώρες του ψεκασμού να διατηρήσουν κλειστά παράθυρα και πόρτες και να φροντίσουν να μην υπάρχουν ρούχα ή τρόφιμα στα μπαλκόνια ώστε να αποφευχθεί έκθεση στο ψεκαστικό διάλυμα.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 12th, 2011 at 08:15 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply