Δια βίου αποκλεισμός σε «βρώμικους» διαιτητές

Η Κυβέρνηση είναι «αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι τέλους την προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ύστερα από την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ.
Αναλυτικά η δήλωση:
«Την ώρα που η ΟΥΕΦΑ δείχνει αποφασιστικότητα για την πάταξη των στημένων αγώνων η ελληνική αθλητική δικαιοσύνη μαλακώνει τις ποινές. Η Πολιτεία σέβεται τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, αλλά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι τέλους την προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για το σκοπό αυτό αξιολογούμε συνεχώς την αξιοπιστία των συνομιλητών μας και χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας: κρατικά χρήματα, κρατικά στάδια, κρατική τηλεόραση. Τις αποφάσεις μας θα τις ανακοινώσουμε συνολικά και συντεταγμένα».

Δια βίου αποκλεισμός σε «βρώμικους» διαιτητές – H FIFA «εξόντωσε» τους διαιτητές που σφύριξαν επτά πέναλτι σε δύο φιλικά
Στην Ελλάδα το ποδοσφαιρόφιλο κοινό δεν κρύβει ότι το πρωτάθλημα είναι πιο βρώμικο από ποτέ και η ατιμωρησία βασιλεύει. Στον υπόλοιπο κόσμο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η UEFA επέβαλλε πενταετή αποκλεισμό στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ η FIFA απέκλεισε δια βίου έξι διαιτητές επειδή σε δύο φιλικά παιχνίδια που διεύθυναν τον περασμένο Φεβρουάριο σφύριξαν συνολικά επτά πέναλτι!

Τα ματς Βουλγαρία – Εσθονία 2-2 και Λετονία – Βολιβία 2-1, που έγιναν στην Αττάλεια της Τουρκίας τον Φεβρουάριο του 2011 ερευνήθηκαν λεπτομερώς και αποδείχθηκε ότι διοργανώθηκαν από την εταιρεία «Footy Sport International» που εδρεύει στην Ταϊλάνδη και την οποία εκπροσωπούσε ο Ρώσος κ. Σεργκέι Προτσένκο, ο οποίος δεν είχε την απαραίτητη άδεια FIFA!

Μολονότι οι επιτήδειοι επιχείρησαν να καλύψουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία, καθώς στα φύλλα αγώνων δεν αναφερόταν τα ονόματα των διαιτητών, η άκρη του νήματος βρέθηκε έπειτα από πολύμηνες και επίμονες έρευνες της FIFA, η οποία ανακοίνωσε ότι οι ούγγροι διαιτητές Κόλος Λένκιελ, Κρίστιαν Σέλμεζι και Γιάνος Κσακ τιμωρούνται με δια βίου αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, όπως επίσης και το διαιτητικό τρίο από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη Σίνισα Ζρνιτς, Κέναν Μπαϊράμοβιτς και Ριτζάχ Ριντάλοβιτς.

Εκτός από τα ύποπτα πέναλτι που δόθηκαν στα συγκεκριμένα φιλικά, ενοχοποιητικό ήταν και το γεγονός ότι εντοπίστηκαν ύποπτοι στοιχηματισμοί στα συγκεκριμένα φιλικά!

Γιώτης Παναγιωτάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.