Αψηφώντας τους καρχαρίες

Έπειτα από έναν χρόνο διπλωματικών διαβουλεύσεων, η 61χρονη Αμερικανίδα Νταϊάνα Νιάντ πήρε την έγκριση και ξεκίνησε το ιδιαίτερο ταξίδι της από την Κούβα με προορισμό τις ΗΠΑ. Η Νιάντ βούτηξε την Κυριακή στα νερά της Αβάνα και θα βγει στη στεριά την Τετάρτη, όταν θα φτάσει στο Κι Ουέστ της Φλόριντα.

Κολυμπάει ελεύθερα, χωρίς καμία ειδική προστασία για τους καρχαρίες, δεν θα κοιμηθεί καθόλου, ενώ ένα επιτελείο ειδικών βρίσκεται συνεχώς κοντά της για να της παρέχει ό,τι χρειάζεται σε αυτό το δύσκολο και πρωτότυπο εγχείρημά της.

Δεδομένων των ανύπαρκτων διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ και Κούβας, οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο χωρών διαπραγματεύονταν επί έναν χρόνο πριν δώσουν στην Νιάντ την έγκριση για αυτό το ταξίδι.
Σύμφωνα με το BBC, η Νταϊάνα Νιάντ υπήρξε μία από τις καλύτερες κολυμβήτριες ανοιχτής θαλάσσης τη δεκαετία του ’70, αλλά όταν σε ηλικία 28 ετών επιχείρησε να φέρει εις πέρας αυτή την προσπάθεια, απέτυχε.

«Σε όλη μου τη ζωή ονειρευόμουν να γίνω ο πρώτος άνθρωπος που θα καταφέρει να διανύσει αυτή την απόσταση χωρίς ειδική προστασία για τους καρχαρίες» δήλωσε λίγο πριν επαναλάβει την προσπάθειά της.

Η Νιάντ δεν πρόκειται να κοιμηθεί ούτε λεπτό για τις επόμενες ημέρες. Κάθε μιάμιση ώρα όμως κάνει τα απαραίτητα διαλείμματα για να ξεκουράζεται, ενώ λαμβάνει τροφή μέσω ενός ειδικού πλαστικού σωλήνα.
Τη Νιάντ συνοδεύει ένα επιτελείο ειδικών επιστημόνων, όπως γιατροί και διατροφολόγοι, αλλά και μία ειδικά εξοπλισμένη ομάδα που θα σπεύσει να την προστατεύσει εάν οι καρχαρίες την πλησιάσουν απειλητικά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.