Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νεκρά από κεραυνό 83 γίδια στο Αμύνταιο

9 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στο χωριό Σκλήθρο

Ξεκληρίστηκε σχεδόν ένα κοπάδι με γίδια στο Σκλήθρο, τοπική κοινότητα του δήμου Αμυνταίου, από κεραυνό που έπεσε στο κοπάδι το απόγευμα της Παρασκευής, αφού είχε ως συνέπεια να σκοτωθούν ακαριαία 83 γίδια που είχαν καταφύγει κάτω από δέντρα για να προστατευτούν από το ξαφνικό μπουρίνι που ενέσκηψε στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον «Πτολεμαίο» ο κτηνοτρόφος- ιδιοκτήτης του κοπαδιού από το Σκλήθρο, αλλά και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σκλήθρου Γεώργιος Τάτης, το δυσάρεστο αυτό συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ξαφνικά σκοτείνιασε και έπιασε καταρρακτώδης βροχή.

Το κοπάδι του, που βοσκούσε την ώρα εκείνη σε έναν λόφο κοντά στο Λιμνοχώρι και τη λίμνη Ζάζαρη κατέφυγε κάτω από δέντρα για να βρει προστασία από το μπουρίνι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν από τον κεραυνό που έπεσε 83 γίδια από το κοπάδι του που μετρούσε συνολικά περί τα 420 γίδια.

Το ευτύχημα, όπως δήλωσε ο κ. Τάτης είναι ότι γλίτωσαν οι δύο βοσκοί, πατέρας και γιος που βοσκούσαν το κοπάδι, «οι οποίοι την τελευταία στιγμή απομακρύνθηκαν από το σημείο στο οποίο έπεσε ο κεραυνός και δεν θρηνήσαμε και ανθρώπινες ζωές».

Αμέσως ειδοποίησε τον ΕΛΓΑ, ο οποίος ειδοποιήθηκε ταυτόχρονα και από την ΕΑΣ Αμυνταίου, προκειμένου να πάει κτηνίατρος για να διαπιστώσει από κοντά τη ζημία, ωστόσο λόγω ότι την ώρα εκείνη δεν λειτουργούσε η υπηρεσία ο κτηνίατρος του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε κατ’ εξαίρεση το σημείο το πρωί του Σαββάτου, ο οποίος καταμέτρησε ωστόσο μόλις 62 νεκρά γίδια.

«Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατόν να φυλάξουμε όλο το βράδυ ένα κοπάδι με ψόφια γίδια από τους λύκους και τις αρκούδες. Γι’ αυτό και ο κτηνίατρος του ΕΛΓΑ που ήρθε το πρωί του Σαββάτου βρήκε μόνο 61-62 νεκρά γίδια», ανέφερε με παράπονο στον «Π» ο ιδιοκτήτης κ. Τάτης, ο οποίος σημείωσε μάλιστα ότι εύχεται «να μη συμβεί κάτι τέτοιο σε κανέναν, ούτε στον εχθρό μου, γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βλέπεις να ξεκληρίζεται με τέτοιο τρόπο το βιός σου».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

This entry was posted on Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2011 at 09:04 and is filed under ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply