Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο τραπέζι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Αύγουστος 8th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Λόγω των προβλημάτων στην επάνδρωση των στρατιωτικών μονάδων

Στο τραπέζι φαίνεται ότι μπαίνει και πάλι το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας (σήμερα είναι 9 μήνες), λόγω και της (οικονομικής) αδυναμίας πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών.
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή του υπουργείου Αμυνας, που επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα, στην απόφαση για επανεξέταση της θητείας οδηγήθηκε το Πεντάγωνο λόγω των προβλημάτων επάνδρωσης των μονάδων.

Αυτό οφείλεται – μεταξύ άλλων – στο γεγονός ότι η μείωση της θητείας στον Στρατό στους 9 μήνες (από 12 μήνες) έγινε χωρίς προγραμματισμό και μελέτη.

Στο πλαίσιο αυτό ο νυν υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης κατήργησε την απόφαση του προκατόχου του Ευάγγελου Βενιζέλου για κατάργηση της θητείας κληρωτών σε Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή μέρος των κατατασσόμενων να μεταφέρονται στους δύο άλλους κλάδους, όπου η θητεία είναι 12 μήνες.

Σε φάση επαναξιολόγησης είναι και ο θεσμός του ειδικού έφεδρου οπλίτη, ενώ προβληματισμός επικρατεί και με τον διαρκώς μειούμενο αριθμό των υπό κατάταξη ή κατατασσόμενων νέων.

Ο υπουργός έχει ήδη δώσει εντολή να εξεταστούν οι λόγοι μείωσης του αριθμού των νέων που κατατάσσονται.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλούνται Τα Νέα, για την τρέχουσα σειρά κατάταξης στον Στρατό Ξηράς (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) έχουν κληθεί περίπου 22.000 άτομα, ωστόσο, δεν αναμένεται να παρουσιαστούν περισσότεροι από 13.000.

This entry was posted on Δευτέρα, Αύγουστος 8th, 2011 at 10:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply