Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παγκόσμιο νόμισμα προτείνει η Κίνα

Αύγουστος 7th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Διαμήνυσε στις ΗΠΑ ότι οι καλές μέρες του δανεισμού ανήκουν στο παρελθόν

«Η Κίνα έχει τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με το πρόβλημα του χρέους τους», μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, μετά από την ανακοίνωση της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s.

«Η Κίνα, ο μεγαλύτερος πιστωτής της μοναδικής υπερδύναμης του κόσμου, έχει τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα του χρέους τους», ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο συμπληρώνοντας ότι οι καλές μέρες του δανεισμού έχουν φτάσει στο τέλος τους.

«Πρέπει να εισηγηθεί η διεθνής επιτήρηση σχετικά με το ζήτημα των αμερικανικών δολαρίων και ένα νέο σταθερό και ασφαλές παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει μία επιλογή προκειμένου να αποτραπεί η πρόκληση μιας καταστροφής από μία μοναδική χώρα», πρόσθεσε.

Η υποβάθμιση της αξιολόγησης του χρέους των ΗΠΑ από τον οίκο Standard&Poor’s μπορεί να ενισχύσει την αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των Φιλιππίνων.

«Εκτός και αν οι ΗΠΑ ασχοληθούν με τα θεμελιώδη ζητήματά τους, πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε μπει σε μία εποχή λιγότερο προβλέψιμων και σταθερών αγορών» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Σέζαρ Πουρισίμα, προσθέτοντας ότι η αμερικανική υποβάθμιση είναι πιθανό ακόμη και να επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομία.

Λίγο νωρίτερα, ο προεδρικός εκπρόσωπος των Φιλιππίνων εξέφρασε την ανάγκη η Ουάσιγκτον να ασχοληθεί με τα οικονομικά προβλήματά της.

«Ήταν αναμενόμενο εδώ και καιρό. Κατά έναν τρόπο είναι μία προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ ώστε να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τα οικονομικά τους ζητήματα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουν να το κάνουν αυτό» ανέφερε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ρίκι Καραντάνγκ σε γραπτό μήνυμά του που εστάλη μέσω κινητού τηλεφώνου σε δημοσιογράφους.

This entry was posted on Κυριακή, Αύγουστος 7th, 2011 at 13:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply