Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Έλληνας χάκερ του FBI «ξαναχτυπά» στο Ίντερνετ!

Αύγουστος 7th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η νέα ασχολία του 18χρονου

Για δύο ολόκληρα χρόνια οι μεγαλύτερες αστυνομίες του κόσμου ασχολούνταν με τον πιτσιρικά από τον Άγιο Δημήτριο αφού είχε καταφέρει να εισβάλει στα αρχεία του FBI και να τινάξει στον αέρα τα ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας των  κεντρικών γραφείων της Interpol στη Λυών της Γαλλίας.

Τελικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής τον εντόπισε και τον συνέλαβε. Στην Αθήνα έφτασαν αμέσως πράκτορες των δύο μεγάλων υπηρεσιών για να γνωρίσουν από κοντά τον «μάγο» του Διαδικτύου.

Μάλιστα, δεν ήταν και λίγες οι μεγάλες επιχειρήσεις που θέλησαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 18χρονο εξπέρ των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εκείνος όμως για άλλη μια φορά επέλεξε να είναι αφεντικό του εαυτού του και δημιούργησε διαδικτυακό κατάστημα με gadgets για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Όπως αναφέρουν στην «Espresso» άνθρωποι του περιβάλλοντός του, αυτές τις μέρες κάνει διακοπές αλλά παράλληλα σχεδιάζει και τα επόμενα επιχειρηματικά του σχέδια. Άλλωστε τον Σεπτέμβριο θα μιλήσει με δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες πληροφορικής για το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους. Επίσης, θα έχει ακόμη μία συνάντηση με τους ειδικούς του FBI, για μια συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία, καθώς αποτελεί πάντα πάγια τακτική των αμερικανικών υπηρεσιών να «προσλαμβάνουν» τους χάκερ που κατάφεραν να σπάσουν τα συστήματα ασφαλείας τους.

Το ενδιαφέρον τους για τον Αλέξανδρο έχουν εκφράσει και οι ελληνικές αρχές. Ο 18χρονος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του δημιούργησε άριστες σχέσεις με τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και τώρα περιμένει να τελειώσει με τις δικαστικές του εκκρεμότητες για να ανοίξει τα φτερά του.

This entry was posted on Κυριακή, Αύγουστος 7th, 2011 at 16:29 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply