Πώς θα είναι ανέφελο το ταξίδι με αυτοκίνητο, πλοίο, ή αεροπλάνο

Ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας και ανησυχείτε ότι το ταξίδι με το μωρό θα εξελιχθεί σε ταλαιπωρία, για μικρούς και μεγάλους; Η …περιπέτεια που σας περιμένει μπορεί να είναι ευχάριστη, αν ακολουθήσετε κάποιες μικρές συμβουλές που θα λειτουργήσουν προληπτικά για τυχόν προβλήματα, με όποιο μέσο και αν έχετε επιλέξει να ταξιδέψετε.

Προγραμματίστε το ταξίδι, έτσι ώστε να συμπέσει με την ώρα που συνήθως κοιμάται το μωρό. Συνήθως, ο ήχος του αυτοκινήτου τα νανουρίζει (υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι είναι ταϊσμένα), δεν αποκλείεται μάλιστα να κοιμηθούν για κανένα δίωρο. Επιλέξτε, ωστόσο, να αναχωρήσετε είτε πολύ νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα, αποφεύγοντας το μεσημέρι, τις ώρες δηλαδή κατά τις οποίες η θερμοκρασία ανεβαίνει.
Φροντίστε το καρεκλάκι του μωρού να μην είναι τοποθετημένο κοντά σε πλευρικούς αερόσακους. Αν το μωρό είναι ανήσυχο, είναι προτιμότερο ο συνοδηγός να καθίσει μαζί του στο πίσω κάθισμα. Στην περίπτωση που κλαίει, μην μπείτε στον πειρασμό να το βγάλετε από το καρεκλάκι για να το κρατήσετε αγκαλιά. Προτιμήστε να κάνετε μία στάση και να βγείτε από το αυτοκίνητο.
Βεβαιωθείτε ότι το φως του ήλιου δεν ενοχλεί τα μάτια του μωρού, και φυσικά δεν το ζεσταίνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκίαστρα – με βεντούζα στα τζάμια. Αν χρησιμοποιήσετε τον κλιματισμό στο αυτοκίνητο, φροντίστε η ροή του αέρα να μην έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο ή το σώμα του μωρού.
Εξοπλιστείτε: Πάνες, μωρομάντηλα, πετσέτα, μια αλλαξιά με ρούχα, ζακετάκι, κρίκους οδοντοφυΐας, πιπίλες, μπιμπερό, θερμόμετρο, αντιπυρετικό, είναι τα πολυτιμότερα εφόδια σας.
Μην παραλείψετε να πάρετε ένα αντισηπτικό gel ή αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια για να καθαρίζετε τα χέρια σας εφόσον το νερό δεν είναι διαθέσιμο. Αν έχετε βγάλει εισιτήριο με πλοίο, χρησιμοποιείστε πορτ μπεμπέ, για να ταξιδέψει και το μωρό άνετα. Μία κουβερτούλα είναι χρήσιμη, με τον κλιματισμό – χαμηλές θερμοκρασίες που συνηθίζονται στα πλοία. Σε περίπτωση που η διάρκεια του ταξιδιού δεν είναι μικρή, το σοφότερο είναι να κλείσετε καμπίνα.
Μία αεροπορική πτήση θέλει ειδική προετοιμασία. Μην ξεχνάτε ότι οι καθυστερήσεις είναι πολύ συχνές, εφοδιαστείτε με έξτρα ρούχα και πάνες, περισσότερα μπουκάλια και φαγητό, έτσι ώστε να είστε καλυμμένοι.
Χρησιμοποιείστε μία ευρύχωρη τσάντα_ στο αεροπλάνο επιτρέπεται εξάλλου μόνον μία χειραποσκευή. Βάλτε μέσα ό,τι θα μπορούσε να απασχολήσει το μωρό σας, αν αρχίσει να γκρινιάζει. Αποφύγετε εκείνα που διασπώνται σε μικρά κομμάτια, για να μην τα ψάχνετε στα …πόδια άλλων επιβατών.
Ζητήστε από τις αεροσυνοδούς να σας δείξουν πώς θα δεθείτε με το μωρό. Αν έχετε κλείσετε θέση για το παιδί, τοποθετήστε σ’ αυτήν το κάθισμα του (αυτό του αυτοκινήτου), και ασφαλίστε το κανονικά με τη ζώνη.
Προσοχή! Στα παιδιά κάτω των δυο ετών, το ακουστικό σύστημα είναι περισσότερο ευαίσθητο (η ευσταχιανή σάλπιγγα δεν έχει ωριμάσει), με αποτέλεσμα τα αυτιά να πονούν περισσότερο κατά την απογείωση και την προσγείωση. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε στο μωρό – κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης – να πιει γάλα ή νερό απ’ το μπουκάλι, η κατάποση βοηθάει στην εξίσωση των πιέσεων.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.