Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την εξαίρεση της ΔΟΥ Δεσκάτης από το Πρόγραμμα συγχωνεύσεων των Περιφερειακών ΔΟΥ ζητά με επιστολή του ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών

Αύγουστος 5th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Επιστολή του Θανάση Χαντάβα προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών

Χαντάβας- ΜίμηςΤην Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011, ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας έστειλε επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, την οποία προσυπέγραψαν και οι Βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, κ. Αθανάσιος Οικονόμου και κ. Μιχαήλ Παντούλας.

Ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών στην επιστολή του αναφέρει:

«Αγαπητέ κ. Αντιπρόεδρε,

Στα πλαίσια της υλοποίησης του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, θεωρούμε χρέος μας να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Στο Πόρισμα της Επιτροπής για την αναδιοργάνωση των Φορολογικών Περιφερειακών Υπηρεσιών που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας,  προτείνεται: «..η διαδικασία άμεσης συγχώνευσης όσων ΔΟΥ είχαν για το έτος 2010 λιγότερες από 4.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων και λιγότερους από 2.500 επιτηδευματίες με τις ΔΟΥ που θα διατηρηθούν σε κάθε νομό. Εξαιρούνται οι ΔΟΥ των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών, καθώς και οι ΔΟΥ των παραμεθορίων περιοχών (όπως Νεστορίου, Νευροκοπίου, Φιλιατών, Δελβινακίου).»

Προφανώς εκ παραδρομής, δεν λήφθηκε εκ μέρους της Επιτροπής μέριμνα για τους ορεινούς δήμους όπως προβλέπεται στο Νόμο 3852/2010 που αφορά στο «Πρόγραμμα Καλλικράτης», συνυπολογίζοντας τις νησιωτικές και τις ορεινές περιοχές ως ζώνες με ειδικά χαρακτηριστικά.

Οι ορεινοί Δήμοι στην Ελλάδα, στους οποίους λειτουργεί ΔΟΥ είναι συνολικά εννέα (9) (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας), εκ των οποίων βάσει του πορίσματος της Επιτροπής εξαιρούνται ήδη οι τέσσερις (4) ως παραμεθόριοι.

Απομένουν επομένως μόνο πέντε (5) ορεινοί Δήμοι σε όλη την επικράτεια εκ των οποίων αυτοί που απέχουν πάνω από 50 χιλιόμετρα από τη ΔΟΥ της πρωτεύουσας του Νομού, είναι μόνο τρεις (3) : ο Δήμος Κόνιτσας (απόσταση ΔΟΥ 64 χμ από τα Ιωάννινα), ο Δήμος Μετσόβου (απόσταση ΔΟΥ 50 χμ από τα Ιωάννινα) κι ο Δήμος Δεσκάτης (απόσταση ΔΟΥ 64 χμ από τα Γρεβενά)

Προτείνουμε να συμπεριληφθούν στις εξαιρέσεις και οι  ΔΟΥ που εδρεύουν σε ορεινούς Δήμους που η χιλιομετρική τους απόσταση από τη ΔΟΥ της πρωτεύουσας του Νομού ξεπερνά τα 50 χμ.

Με την εν λόγω ρύθμιση επιλύεται ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί έντονα τους πολίτες στους απομακρυσμένους ορεινούς Δήμους, οι οποίοι συχνά όπως οι κάτοικοι του Δήμου Δεσκάτης, αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα μετακίνησης λόγω της κακής ποιότητας του οδικού δικτύου.

Στη βάση αυτή, κρίνουμε ότι η προτεινόμενη ρύθμιση, θα συνιστούσε μία σημαντική μέριμνα εκ μέρους της πολιτείας για τους συγκεκριμένους Δήμους.»

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 5th, 2011 at 12:14 and is filed under ΔΕΣΚΑΤΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply