Δήλωση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Την πρόθεση των φαρμακοποιών της Αττικής να σταματήσουν από 1η Σεπτεμβρίου την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων σε ταμεία που δεν έχουν καλύψει μέρος των οφειλών τους προς τα φαρμακεία, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος.

«Θα σταματήσουμε να δίνουμε φάρμακα σε όσους δεν πληρώνουν τις οφειλές τους» είπε ο κ. Λουράντος, μιλώντας στον Βήμα 99,5, και εξέφρασε φόβους ότι πολλά φαρμακεία οδηγούνται σε λουκέτο εξαιτίας των οφειλών.
Παράλληλα, κατήγγειλε τη στάση της πολιτείας, καθώς – όπως είπε – απαιτεί την άμεση καταβολή των φόρων, απειλώντας ακόμα και με αυτόφωρο, τη στιγμή που το ίδιο το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και μάλιστα αρνείται ακόμα και την πίστωση λίγων μηνών.

«Οι φόροι μας δεν μπορούν να αποδοθούν, αφού το κράτος χρωστά τόσα λεφτά» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι η πολιτεία αρνήθηκε ακόμα και τη ρύθμιση χρεών διά συμψηφισμού.
Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μόλις από τον περασμένο Φεβρουάριο και μόνο τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΥΠΕΤ και ΕΔΟΕΑΠ έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.