Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νομοθετικά μέτρα για τη λειτουργία των blog

Αύγουστος 2nd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αλλάζει επίσης ο Ποινικός νόμος και καταργούνται τα χουντικά διατάγματα και νόμοι για τις συγκεντρώσεις

Νέα νομοθετικά μέτρα για την λειτουργία των blog προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησης των διαχειριστών, αλλά και την άρση του απορρήτου για περισσότερα εγκλήματα απ’ όσα επιτρέπει ο νόμος εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, κατά την εμφάνισή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όπως είπε με δεδομένη τη θέση του ότι δεν πρέπει να περιοριστεί η ελευθερία έκφρασης, θα περιμένει τις προτάσεις της νέας νομοθετικής επιτροπής που θα συγκροτηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Α. Ράντου.

Στην ίδια επιτροπή ο κ. Παπαϊωάννου εξήγγειλε επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού των καμερών προκειμένου να εντοπίζονται αξιόποινες πράξεις. Πρόσθεσε ότι σχετικές νομοθετικές προτάσεις περιμένει επίσης από την επιτροπή που ήδη λειτουργεί υπό τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ κ. Χ. Γεραρή.

Αλλάζει επίσης ο Ποινικός νόμος και καταργούνται τα χουντικά διατάγματα και νόμοι για τις συγκεντρώσεις. Σε σχέση με το θέμα της πολιτικής βίας που ήταν άλλωστε και το αντικείμενο συζήτησης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι θα καλέσει τις δημοσιογραφικές ενώσεις σε διάλογο για να θεσπισθούν νέοι κανόνες λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στα μέλη της επιτροπής ότι είναι υπέρμαχος της ελευθεροτυπίας, αλλά θα πρέπει ίσως να εξεταστεί η αυτοδέσμευση των δημοσιογράφων, αφού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα σχολιασμού τέτοιων περιστατικών πολιτικής βίας, ο οποίος εξυπηρετεί συμφέροντα που αντίκεινται στην ελευθερία της έκφρασης και στη δημοκρατία.

Γιάννα Παπαδάκου

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 2nd, 2011 at 23:02 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply