Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με μορφή ηλεκτρονικής κάρτας οι άδειες διαμονής των αλλοδαπών

Αύγουστος 2nd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Θα έχει ψηφιακή φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα

Τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας θα έχουν οι άδειες διαμονής των αλλοδαπών στην Ελλάδα, όπως προβλέπεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή.  Στην κάρτα θα αποθηκεύονται σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF Chip) μια ψηφιακή φωτογραφία και δύο δακτυλικά αποτυπώματα, ώστε να ελέγχεται η γνησιότητα του εγγράφου και να ταυτοποιείται ο κάτοχός της.

Με το σχέδιο νόμου η χώρα μας «συμμορφώνεται» με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να εκδίδουν τις άδειες διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών με τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου.

Η έκδοση του αυτοτελούς εγγράφου δημιουργεί σειρά νέων αναγκών που συνδέονται με την οργάνωση και τη λειτουργία των υπηρεσιών, στις οποίες θα ανατεθεί το έργο, κατά τρόπο που θα διασφαλίζει την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, αντιμετωπίζοντας γνωστές δυσλειτουργίες του υφιστάμενου συστήματος αδειοδότησης της διαμονής των αλλοδαπών στη χώρα.

Στόχος, μ΄αλλα λόγια, είναι να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές καθυστερήσεις, τα ελλείμματα ασφάλειας των εγγράφων έναντι του ενδεχομένου παραποίησης ή κλοπής καθώς επίσης και προβλήματα στη στελέχωση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ιδίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Με το ίδιο νομοσχέδιο ρυθμίζονται και σειρά ζητημάτων που έχουν σχέση με την άσκηση των αρμοδιοτήτων των δήμων που προέκυψαν μετά τον «Καλλικράτη».

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τη συνέχιση της λειτουργίας δομών κοινωνικής προστασίας, την ίδρυση και τη λειτουργία δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, τη μεταφορά των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την τμηματική εξόφληση υποχρεώσεων δήμων ή περιφερειών σε προμηθευτές τους και τη δυνατότητα υπαλλήλων των ΟΤΑ να παραμένουν στην υπηρεσία μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας τους.

Ολόκληρο το σχέδιο νόμου
nomosxediotopikhsaftodioikhshs1

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 2nd, 2011 at 11:14 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply