Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Δήμος Γρεβενών ενεργοποιεί ξεχασμένες υποδομές

Αύγουστος 1st, 2011 by Χρήστος Μίμης

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Μία σημαντική για τους μικρούς δημότες υποδομή του Δήμου Γρεβενών επισκέφθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργοποίησης και συντήρησης των ξεχασμένων υποδομών του Δήμου Γρεβενών. Πρόκειται για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της Πόλης των Γρεβενών και παρά το ότι κατασκευάσθηκε πριν από χρόνια δεν λειτούργησε σχεδόν ποτέ.

«Ξεκινάμε άμεσα και ενεργοποιούμε όλες τις ξεχασμένες υποδομές του δήμου με στόχο να τις παραδώσουμε προς χρήση στους δημότες μας δήλωσε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης. Το συγκεκριμένο πάρκο θέλουμε να αποτελέσει σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο από τις σχολικές μονάδες του δήμου μας.
Πρόθεσή μας ο χώρος να είναι ανοιχτός καθημερινά τον οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται οι μικροί μας φίλοι χωρίς καμία επιβάρυνση.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών παρέμβασης το πάρκο θα είναι έτοιμο και οι μικροί «οδηγοί» θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα σήματα κυκλοφορίας με τη χρήση 15 μικρών οχημάτων και 12 ποδηλάτων που διαθέτει ο Δήμος, ενώ σε συνεργασία με το σύλλογο μηχανικών Γρεβενών θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε εκπαιδευτικά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά».

Το μικρό αμφιθέατρο που υπάρχει στο χώρο θα αξιοποιηθεί για παιδικές παραστάσεις και δραστηριότητες ενώ στην έκθεση που υπάρχει στο διπλανό κτίριο για το Πρόγραμμα Life, οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν την άγρια πανίδα και χλωρίδα του τόπου μας. «Θέλουμε τόνισε να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες σε μικρούς και μεγάλους».

Τον κ. Δήμαρχο συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Γρεβενών κ.κ. Κων/νος Μιχαλογιάννης και Χρήστος Παρασκευαΐδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Αρμπάρας, Οδυσσέας Βλάχος και Βάιος Κόραβος.

Στο πάρκο ήταν και αρκετοί γονείς με τα παιδιά τους, στα οποία δόθηκε η ευκαιρία οδηγώντας τα οχήματα, να αισθανθούν για λίγο «μεγάλοι και έμπειροι οδηγοί».

 

Δήμος Γρεβενών

This entry was posted on Δευτέρα, Αύγουστος 1st, 2011 at 17:10 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΝΕΟΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply