Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οριστικό: Δεν θα γίνουν εκλογές στον Δήμο Γρεβενών

30 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση του Πρωτοδικείου Κοζάνης

Τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατούσε στο δήμο Γρεβενών, δίνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ακυρώνει προηγούμενη απόφαση του πρωτοδικείου Κοζάνης, που ακύρωνε τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, διατάσσοντας συγχρόνως νέα προσφυγή στις κάλπες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ με την απόφασή του, αποφαίνεται ότι «δεν τίθεται θέμα κύρους των δημοτικών εκλογών στο δήμο Γρεβενών», ανατρέποντας το σκεπτικό του διοικητικού πρωτοδικείου Κοζάνης.

Μάλιστα δεν αναπέμπει την απόφαση στο διοικητικό πρωτοδικείο Κοζάνης για επανεξέταση, οπότε η απόφαση του ΣτΕ είναι τελεσίδικη, θέτοντας τέλος στην μεγάλη εκκρεμότητα που υπήρχε, η οποία ουσιαστικά κρατούσε τον νέο «Καλλικρατικό» δήμο Γρεβενών σε ομηρία.

Υπενθυμίζεται ότι ένσταση κατά της εγκυρότητας των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2011 είχε καταθέσει ο αποτυχών υποψήφιος σύμβουλος του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Γκουντρομίχος. Ο ενιστάμενος υποστήριξε ότι η κατανομή των εδρών ανά δημοτική ενότητα, όπως είχε καθοριστεί με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, ήταν λαθεμένη. Έτσι στράφηκε κατά των τελευταίων εκλεγέντων, ειδικότερα του Αθανασίου Σιμούλη της δημοτικής ενότητας Θ. Ζιάκα και του Γεωργίου Νασιόπουλου της δημοτικής ενότητας Βεντζίου, υποστηρίζοντας ότι αν γινόταν σωστή η κατανομή, μπορεί να εκλεγόταν ο ίδιος στη δημοτική ενότητα Γρεβενών, όπου εκλέχτηκαν 18 σύμβουλοι, ενώ θα έπρεπε να εκλεγούν 20. Αντιθέτως, στις προαναφερθείσες δημοτικές ενότητες έπρεπε να εκλεγούν από τρεις σύμβουλοι αντί 4 που εκλέχτηκαν.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση, ακύρωσε τις εκλογές και διέταξε επαναληπτικές εκλογές.
Όμως ο θιγόμενος Γ. Νασιόπουλος που με την πρωτόδικη απόφαση έχανε την έδρα, ζήτησε αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης. Έτσι ήρθε η υπόθεση στο ΣτΕ, το οποίο έκρινε άκυρη την απόφαση του πρωτοδικείου Κοζάνης και ότι δεν υφίσταται θέμα κύρους των εκλογών. Επίσης έκρινε ότι ο Γ. Γκουντρομίχος «δεν είχε έννομο συμφέρον για την προσφυγή», στον οποίο μάλιστα επιδίκασε για τα έξοδα της πρώτης απόφασης του πρωτοδικείου Κοζάνης το ποσό των 1.300 ευρώ.

«Η απόφαση του πρωτοδικείου Κοζάνης ήταν κατάφωρα άδικη. Θεωρώ ότι με την απόφαση του ΣτΕ αποκαθίσταται η δικαιοσύνη. Είναι μία απόφαση κόλαφος για όσους είχαν κηρύξει έναν ιδιότυπο πόλεμο, θέλοντας να κρατήσουν σε ομηρία τον δήμο Γρεβενών», δήλωσε ο δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης. Είπε μάλιστα ότι «οι προφητείες δεν βγαίνουν πάντα αληθινές», αφήνοντας αιχμές, κατά του βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, καθώς ο τελευταίος – σύμφωνα με τον κ. Κουπτσίδη – είχε αμφισβητήσει τη συνέχεια της θητείας του ως δήμαρχος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

This entry was posted on Σάββατο, 30 Ιουλίου, 2011 at 13:34 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply