Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βρετανία: Θύμα υποκλοπών ακόμα και μητέρα δολοφονημένου κοριτσιού

30 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σοκ από την έκταση των υποκλοπών της News of the World

Νέα τραγική τροπή παίρνει το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από τη News of the World μετά την αποκάλυψη ότι η βρετανική ταμπλόιντ παρακολουθούσε και τη μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού που απήχθη και δολοφονήθηκε το 2000.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ντετέκτιβ που συνεργαζόταν με την εφημερίδα παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο που είχε χαρίσει στη Σάρα Πέιν η ίδια η Ρεμπέκα Μπρουκς – η πρώην «σιδηρά κυρία» του ομίλου Μέρντοκ, η οποία τώρα κυκλοφορεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφού είναι μία εκ των κεντρικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όλα άρχισαν το 2000 όταν το κορίτσι απήχθη από έναν παιδεραστή και εν συνεχεία δολοφονήθηκε. Η μητέρα της ξεκίνησε τότε εκστρατεία για να αλλάξει η βρετανική νομοθεσία και να μπορούν οι γονείς να πληροφορούνται πού διαμένουν άνθρωποι καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Σύμφωνα με τον Independent, την προσπάθεια της Πέιν τη στήριξε θερμά η News of the World. Μάλιστα η τότε διευθύντρια της εφημερίδας Ρεμπέκα Μπρουκς είχε χαρίσει στην Πέιν ένα κινητό τηλέφωνο, «ώστε να βρίσκεται σε επαφή με τους υποστηρικτές της».

Έντεκα χρόνια μετά, η γυναίκα πληροφορήθηκε από την αστυνομία ότι το τηλέφωνο αυτό ήταν μεταξύ εκείνων που παρακολουθούσε ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Γκλεν ΜακΚλερ, ο οποίος ενεργούσε για λογαριασμό της εφημερίδας.

Φίλοι της Πέιν είπαν ότι «είναι συντετριμμένη και απογοητευμένη». Όσο για την Μπρουκς, δήλωσε άγνοια για το θέμα, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» το να γνώριζε κάποιος από το προσωπικό της εφημερίδας για τους κοριούς στο τηλέφωνο της Πέιν.

Τραγική ειρωνεία στην υπόθεση είναι ότι μέσα στην άγνοιά της η Σάρα Πέιν υπέγραφε άρθρο στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας (που κυκλοφόρησε στις 10 Ιουλίου 2011), στο οποίο αποχαιρετούσε «τους καλούς και έμπιστους» φίλους της.

This entry was posted on Σάββατο, 30 Ιουλίου, 2011 at 11:24 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply