Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Pάμπο» εξαπολύει το υπουργείο Οικονομικών κατά της φοροδιαφυγής

30 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Συστήνεται ειδική μονάδα με στόχο 1.137 μεγάλες επιχειρήσεις

Λογιστές, δικηγόρους και εισπρακτικές εταιρείες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εξαπολύει φοροκυνηγητό για την πάταξη της φοροδιαφυγής στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Με τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας στη Βουλή, δημιουργείται μία νέα ειδική μονάδα για τον έλεγχο και την παρακολούθηση εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των 1.137 μεγαλύτερων επιχειρήσεων, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Πρόκειται για μία ομάδα κρούσης που θα γίνει η σκιά των επιχειρήσεων με τζίρο πάνω από 30 εκατ.ευρώ τον χρόνο και όλων των τραπεζών, ασφαλιστικών και εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών με κύκλο εργασιών πάνω από 10 εκατ.ευρώ.

Με την ίδια τροπολογία δημιουργούνται ακόμα δύο διευθύνσεις. Μια Γενική Διεύθυνση Ελέγχων η οποία θα συντονίζει το σύνολο των φοροελέγχων και μια Γενική Διεύθυνση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει επίθεση κατά της φοροδιαφυγής με ιδιώτες από το φθινόπωρο, αρχής γενομένης από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών πάνω από 150.000 ευρώ.

«Είναι δικηγόροι και λογιστικά γραφεία που θα μας βοηθήσουν να αποσαφηνίσουμε την περιουσιακή κατάσταση των μεγάλων οφειλετών. Αυτό είναι αυτό που κάνουμε τώρα και αν πετύχει θα το κάνουμε και ευρύτερα», είπε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας με σαφήνεια περιθώριο διεύρυνσης της συμβολής του ιδιωτικού τομέα στη μάχη συλλογής των φορολογικών εσόδων.

This entry was posted on Σάββατο, 30 Ιουλίου, 2011 at 09:11 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply