Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διήμερη «στάση πληρωμών» στις εφορίες, με εντολή Καπελέρη

29 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Πρωτοφανής κίνηση για τα δημόσια οικονομικά της χώρας

Με εγκύκλιό του την οποία απέστειλε προς όλους τους προϊσταμένους Δ.Ο.Υ της χώρας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ιωάννης Καπελέρης ζητάει όλες οι πληρωμές που είχαν προγραμματιστεί για 28 και 29 Ιουλίου να γίνουν μετά την 1η Αυγούστου.

Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών αφορά δαπάνες, μισθοδοσία και επιστροφές φόρου και παρ’ όλο που αναφέρει μια οληγοήμερη “στάση πληρωμών” είναι πρωτοφανής για τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

O αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Ι. Βρούτσης, με αφορμή οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου. Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο. Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις».

This entry was posted on Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2011 at 08:56 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply