Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Παγώνουν» οι χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Ιούλιος 28th, 2011 by Χρήστος Μίμης

«Παγωμένες» θα παραμείνουν όλες οι χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος από το Σώμα Ελεγκτών Ορκωτών Λογιστών που έχει διαταχθεί από τα τέλη του 2010 και αφορά σε 195 προγράμματα.

Ο έλεγχος διατάχθηκε μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία είχε επισημάνει προβλήματα αδιαφάνειας και είχε ζητήσει την επανεξέταση όλων των προγραμμάτων.

Παράλληλα, πάνω από 195 προγράμματα παραμένουν ανοιχτά και αφορούν την περίοδο 2002-2010, τα οποία πρέπει να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας τουΥπουργείου Εξωτερικών (ΥΔΑΣ),σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών Θανάση Τσούρα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Δόλλης τονίζει, ότι «ενεργοποιήθηκε η Εισαγγελία η οποία διενεργεί προκαταρκτική έρευνα, ενώ το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ελέγχει τον τρόπο καταχώρησης των στατιστικών δεδομένων της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών».

Η ΥΔΑΣ μάλιστα, με εντολή του κ. Δόλλη, έχει αναστείλει κάθε άλλη της δραστηριότητα και η μοναδική της προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων με τις ΜΚΟ και ιδιαίτερα των 195 προγραμμάτων.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δόλλης, την οποία κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Τσούρας, προς τα τέλη του 2010 που προέκυψε το θέμα των στατιστικών δεδομένων σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις τωνΜΚΟ, η ΥΔΑΣ με εντολή του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη, ζήτησε τη συνολική διασταύρωση των στοιχείων από το Σώμα Ελεγκτών Ορκωτών Λογιστών.

«Με εντολή τότε του κ. Κουβέλη και τώρα δική μου, η ΥΔΑΣ παρέχει στην εισαγγελική έρευνα και στον έλεγχο του ΣΕΕΔΔ όλα τα διαθέσιμα στοιχεία», επισημαίνει ο κ. Δόλλης ενώ δεσμεύεται ότι θα κατατεθούν στην Επιτροπή Θεσμών όλα τα εξακριβωμένα στοιχεία μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου.

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 28th, 2011 at 08:25 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply