Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα μεταξωτά εσώρουχα κάνουν καλό στη σεξουαλική υγεία

Ιούλιος 27th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Εκτός από ερεθιστικό, το ύφασμα αυτό είναι και ανθεκτικό

Πολλές γυναίκες έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα μεταξωτά εσώρουχα – αφού το υπέροχο αυτο ζωικής προέλευσης υφασμα δεν είναι μόνο σέξι, αλλά και πολύ ανθεκτικό στην …σκληρή χρήση.
Να όμως που υπάρχουν, τελικά, και πρακτικότεροι λόγοι γιά να προτιμήσετε τα μεταξωτά: σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, στην Ιταλία, τα μεταξωτά υφάσματα έχουν και σαφή ιατρικά οφέλη, μεταξύ των οποίων ο μετριασμος των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, αλλά και η ανακούφιση από τις μυκητιάσεις!

Σύμφωνα λοιπόν με εξάμηνη έρευνα των Ιταλών επιστημόνων, τα μεταξωτά εσώρουχα ευθύνονται για την δραματική μείωση κνησμού και ερεθισμών στην περιοχή του κόλπου, σε περιπτώσεις επίμονης, επαναλαμβανόμενης κολπίτιδας. Καθώς δεν είναι λίγες οι γυναίκες που ταλαιπωρούνται από κολπικες μυκητιάσεις ως και 4 φορές το χρόνο, ίσως την λύση μπορεί να δώσει το μετάξι.

Καμία εκ των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, αλλά ούτε οι γιατροί που τις περιέθαλπαν, γνώριζαν ποιο ύφασμα εξετάζεται. Στο τέλος του πειράματος, τα συμπτώματα του 90% των γυναικών που φορούσαν μεταξωτά εσώρουχα είχαν ελαττωθεί σημαντικά και η συχνότητα επανεμφάνισης της μόλυνσης είχε μειωθεί στο μισό.

Παντως η έρευνα δεν ασχολείται με το που θα βρουν οι ενδιαφερόμενες τα χρήματα γιά να αγοράσουν τα πανάκριβα …θεραπευτικα εσώρουχα, ούτε έριξε φως στο αν ισχύει ή όχι η «μυθολογία» γιά την ισχυρή αντι-γηραντική δράση των μεταξωτών υφασμάτων. Το γεγονός ότι ο μεταξοσκώληκας ευημερεί σε μουριές, ο καρπός των οποίων είναι γνωστός για τις αντί- γηραντικές του ιδιότητες, ίσως εξηγεί και την επιμονή κάποιων ότι το μετάξι συμβάλει στην υγιή εμφάνιση του δέρματος.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 27th, 2011 at 13:06 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply