Στο καλοκαίρι των στημένων, των πλαστών δικαιολογητικών των ομάδων, των αγώνων μπαράζ που ήταν στον αέρα και των βαθμολογιών όλων των πρωταθλήματων που δεν έχουν επικυρωθεί, ήρθε ένα παληκάρι να μας δείξει ότι υπάρχει και η άλλη (αθλητική) Ελλάδα.
Ο Σπύρος Γιαννιώτης αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στο πιο επίπονο αγώνισμα του υγρού στίβου, στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, παλεύοντας με αντίξοες συνθήκες στη Σαγκάη, στο νερό που έβραζε (29 βαθμοί την ώρα του αγώνα ) και το ξύλο των αντιπάλων (συνηθισμένη τακτική στους αγώνες ανοιχτής θάλασσας)!
Δεν πάλευε, όμως, κόντρα σε αυτά. Την ίδια ώρα πάλευε ενάντια στην απολογία του κατηγορούμενου Γιώργου Τσακογιάννη, τους ανεκδιήγητους διαλόγους Κούγια και Μπέου, κατά την απολογία του βασικού κατηγορούμενου για τα στημένα στον αθλητικό δικαστή, τη φυλάκιση του υποψήφιου επενδυτή στον ΠΑΟΚ – ονόματι Φλωρίδη – αλλά και με τα πλέι οφ για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, που αποφασίστηκε να διεξαχθούν τελικά και οι ομάδες έτρεχαν τελευταία στιγμή στις παραλίες να μαζέψουν τους ποδοσφαιριστές!
Κόντρα σε αυτά τα ποδοσφαιρικά ευτράπελα, ο Γιαννιώτης δεν νίκησε! Μπορεί να… βούλιαξε όλους τους αντιπάλους του και να θεωρείται, πλέον, ως το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, του χρόνου στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, αλλά στην ελληνική πραγματικότητα αποχώρησε με κατεβασμένο το κεφάλι…
Σε κάποια από τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων δεν υπήρχε καν, ενώ κάποιες άλλα, πιο μεγάλα και έγκυρα έντυπα, έκαναν το… καθήκον τους με έναν μικρό τίτλο στη βάση της σελίδας!
Στις μέσα σελίδες υπήρχε αναφορά στο κατόρθωμα του, αλλά φυσικά όχι στις πρώτες ποδοσφαιρικές σελίδες, αλλά στα τελειώματα, εκεί που χωράνε τα υπόλοιπα σπορ… Αντιθέτως, μεγαλύτερη ευαισθησία έδειξαν τα τηλεοπτικά κανάλια, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και πρώτη είδηση στα αθλητικά!
Την ίδια ώρα ο Γιαννιώτης, σε μία ακόμη επίδειξη του ήθους και του σπουδαίου χαρακτήρα του, δεν κατηγόρησε κανέναν για τις συνθήκες που βιώνει τα τελευταία χρόνια. Ούτε γκρίνια, ούτε μιζέρια, ούτε μεμψιμοιρία παρά μόνο χαμόγελο, ικανοποίηση και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα.
Σε κανέναν δεν είπε ότι είναι για περισσότερα από δύο χρόνια απλήρωτος από τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό του οποίου είναι αθλητής, ενώ ακόμα και όταν του έγιναν οι σχετικές ερωτήσεις, απέφυγε να απαντήσει.
Δεν αναφέρθηκε ποτέ στο γεγονός ότι αναγκάζεται με δικά του έξοδα να προπονείται στο Βόλο για μεγάλα διαστήματα, αφήνοντας πίσω το… κολυμβητικό χάος της Αθήνας και της Πειραιά!
Ούτε, φυσικά, είπε ότι με εξαίρεση ελάχιστα πρόσωπα, είναι εγκαταλειμμένος από Θεό και ανθρώπους…
Του χρόνου, όμως, εάν τα καταφέρει στο Λονδίνο, θα δείτε πόσοι θα τρέξουν να φωτογραφηθούν δίπλα του και να του στείλουν συγχαρητήριο τηλεγράφημα. Οπως έγινε και τώρα, που τον θυμήθηκαν πολιτικές παρατάξεις και μέλη της κυβέρνησης που ούτε εξ όψεως δεν τον γνωρίζουν!
Ακόμα και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός που τον έχει απλήρωτο εδώ και καιρό, έβγαλε ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων: «κατάφερες να σκορπίσεις ρίγη συγκίνησης με την υπερπροσπάθειά σου στο δυσκολότερο αγώνισμα της κολύμβησης….»
Ο Γιαννιώτης σκόρπισε ρίγη συγκίνησης, ο Ολυμπιακός να δούμε πότε θα σκορπίσει κανένα ευρουλάκι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.