Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ντόρα Μπακογιάννη: Αν πράγματι πιστεύει κανείς ότι δεν χρειάζεσαι σε στέλνει σπίτι σου…

Ιούλιος 26th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Tην απόφασή της να αποχωρήσει από την πολιτική στην περίπτωση που δεν εκλεγεί στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, διατύπωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

«Δεν πάει κανείς γυρεύοντας να λέει μονίμως είμαι εδώ πέρα. Δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι άνθρωποι. Αν πράγματι πιστεύει κανείς ότι δεν χρειάζεσαι σε στέλνει σπίτι σου. Αυτή είναι η αρχή της Δημοκρατίας», είπε συγκεκριμένα επισημαίνοντας πως «τη νομιμοποίηση την έχει μόνο από το λαό».

Παράλληλα, όμως, εκτίμησε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι η έκπληξη των εκλογών, ενώ σημείωσε πως τα νούμερα που καταγράφει το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις, είναι χαμηλά καθώς οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν μπορούν να καταγράψουν τη δυναμική του εφόσον χρησιμοποιούν τεχνικές που αφορούν τα υπάρχοντα κόμματα και όχι ένα καινούργιο όπως η Δημοκρατική Συμμαχία.

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε κυβέρνηση συνεργασίας, τόνισε πως κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό στη βάση προγραμματικών θέσεων και πάντα μετά από εκλογές. Επιπρόσθετα εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο αυτή τη στιγμή να επισπεύσει εκλογές αλλά «στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν».

Μιλώντας για την οικονομία, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε θετική χωρίς αμφιβολία την απόφαση της συνόδου κορυφής για την Ελλάδα. Σημείωσε ότι ήταν καθυστερημένη μεν αλλά επιβεβλημένη και εξαιρετικά σημαντική καθώς, όπως είπε, δίνει πλαίσιο σταθερότητας. «Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της κυβέρνησης. Ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτα. Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί», υπογράμμισε και την κατηγόρησε πως όχι μόνο δεν κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα αλλά παράλληλα αύξησε και τις δαπάνες.

Μίλησε για την ανάγκη να δημιουργηθεί στο εσωτερικό επενδυτικό περιβάλλον ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ενώ δήλωσε ανοικτά υπέρ του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και ζήτησε η κυβέρνηση να καλέσει τους ταξιτζήδες σε ξεκάθαρο διάλογο σήμερα.

Παράλληλα, καυτηρίασε τη στάση των ιδιοκτητών ταξί αναφέροντας πως χωρίς αμφιβολία με τη συμπεριφορά τους ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής. «Δεν μπορεί να μη βρεθεί λύση», είπε επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζεται ρύθμιση.

This entry was posted on Τρίτη, Ιούλιος 26th, 2011 at 15:21 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply