Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κοζάνη: ΔΕΗ – Δύο εργατικά ατυχήματα στο Νότιο πεδίο

Ιούλιος 26th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο ένας χειρουργήθηκε, ο άλλος πήρε εξιτήριο…

Άλλα δύο εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν στο Νότιο Πεδίο, την Κυριακή 24 Ιουλίου, με διαφορά δέκα λεπτών της ώρας το ένα από το άλλο. Τα περιστατικά δεν εμπνέουν ανησυχία, ωστόσο το ένα θεωρείται πιο σοβαρό, καθώς το θύμα υπέστη βαρύ τραύμα στο χέρι.

Συγκεκριμένα στις 12.30 το μεσημέρι, ο Λ.Ν. μόνιμος υπάλληλος της ΔΕΗ εργαζόταν σε μηχάνημα του ορυχείου, όταν για άγνωστους λόγους το δεξί του χέρι εγκλωβίστηκε στη ράγα ενός ράουλου του ταινιόδρομου. Ο άτυχος εργαζόμενος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο της ΔΕΗ στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στα εξωτερικά ιατρεία και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στην ορθοπεδική κλινική. Οι γιατροί διαπίστωσαν βαρύ θλαστικό τραύμα και κάταγμα δεξιάς πηχεοκαρπικής άρθρωσης. Χτες, ο ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Δέκα λεπτά από το πρώτο εργατικό ατύχημα και ενώ το ασθενοφόρο της ΔΕΗ εκτελούσε διακομιδή στο νοσοκομείο, σημειώθηκε και δεύτερο εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου. Στις 12.40 σε μηχάνημα του ορυχείου, ο μόνιμος υπάλληλος της ΔΕΗ Ν.Π. υπέστη θλαστικό τραύμα στον έσω βραχίονα του αριστερού χεριού. Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της ΔΕΗ στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε του νοσοκομείου, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

This entry was posted on Τρίτη, Ιούλιος 26th, 2011 at 10:52 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply