ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ Δ.Ε. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ)

Αποχή από τη δημοπρασία του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Νεάπολης, Δήμου Νεάπολης Νομού Κοζάνης» θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 26 Ιουνίου, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας (Ν. Κοζάνης), ενώ ταυτόχρονα θα προβεί σε κατάληψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, με αίτημα την αναβολή των διαγωνισμών με το σύστημα Μελέτης Κατασκευής, αλλά και τη δημοπράτηση των απαιτούμενων για τη λειτουργία των βιολογικών αγωγών αποχέτευσης, χωριστά.
Σε σχετική ανακοίνωση που απέστειλε προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, τους βουλευτές Κοζάνης, την ΠΕΣΕΔΕ, το ΤΕΕ/ΔΜ, την ΕΜΔΥΔΑΣ Δ.Μ., τους Συνδέσμους ΠΕΣΕΔΕ και τους Συλλόγους Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία ζητά τη συμπαράστασή τους, αναφέρει ειδικότερα τα εξής:
« Η Διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης αγνοώντας τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία από τη σύνταξη μελετών παρόμοιων έργων τα τελευταία χρόνια όσο και την εμπειρία από την κατασκευή τους, προωθεί τη δημοπράτηση αυτών των έργων, καλυμμένη πίσω από τα γράμμα του Νόμου, αδιαφορώντας για το αν τελικά γίνεται για ακόμη μία φορά κατάχρηση του Νόμου. Και σαν επιστέγασμα αυτής της τακτικής προσθέτει στα έργα αυτά το διακριτό και καθόλου εξειδικευμένο αντικείμενο της κατασκευής των απαιτούμενων, για τη λειτουργία του βιολογικού, αγωγών αποχέτευσης.
Το γεγονός αυτό αφενός μεν προάγει την αδιαφάνεια αφετέρου δε αποτελεί βαρύ πλήγμα στον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των εργοληπτικών επιχειρήσεων και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που ο κλάδος διέρχεται μία πρωτοφανή οικονομική κρίση. Θα πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι με το σύστημα αυτό υπονομεύεται ο υγιής ανταγωνισμός διότι περιορίζεται σημαντικά ο αριθμός των συμμετεχόντων αφού ο κάθε υποψήφιος ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να προβεί σε σύνταξη μελέτης με αρκετά υψηλό κόστος. Στη συνέχεια γίνεται βαθμολόγηση των μελετών και φυσικά ανάδοχος του έργου δεν είναι υποχρεωτικά αυτός που υποβάλλει την χαμηλότερη προσφορά.
Μετά από αυτή την εξέλιξη το Δ.Σ. του Συνδέσμου ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Να πραγματοποιηθεί κατάληψη την Τρίτη 26/07/2011 της Δ/νσης Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
2. Να παραχωρήσει ενημερωτική συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. στις 26/07/2011 και ώρα 10.00 π. μ.
3. Να καλέσει την ΠΕΣΕΔΕ, τους Συνδέσμους Δυτικής Μακεδονίας καθώς και όλους τους Συνδέσμους της χώρας να συμμετέχουν στην κατάληψη.
4. Να καλέσει σε συμπαράσταση το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας.
5. Να καλέσει σε συμπαράσταση την ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Μακεδονίας.
6. Να καλέσει σε συμπαράσταση τους Συλλόγους Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας.
Για άλλη μία φορά διαπιστώνεται η συνεχής διόγκωση των προβλημάτων του κλάδου λόγω :
• των οφειλών του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου τομέα
• της αύξησης της ανεργίας εξαιτίας τόσο της μείωσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων όσο και της άκριτης προώθησης έργων πολύ μεγάλου προϋπολογισμού μέσω του ΕΣΠΑ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
1. Να αναβάλλει τους διαγωνισμούς με το σύστημα μελέτης κατασκευής
2. Να δημοπρατήσει τους απαιτούμενους για τη λειτουργία των βιολογικών αγωγούς αποχέτευσης χωριστά
3. Να προβεί στη σύνταξη μελετών για τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, ώστε τα έργα αυτά να δημοπρατηθούν με το σύστημα της μειοδοσίας
4. Να εντάξει στο πρόγραμμά της και έργα μικρού προϋπολογισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.