Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στη Βουλή ο νόμος για τα πανεπιστήμια

22 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο νέος νόμος πλαίσιο

Κατατέθηκε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο νέος νόμος – πλαίσιο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων απο την υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Ο νόμος-πλαίσιο προβλέπει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα καθώς την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι διαδικασίες εφαρμογής και θα πρέπει να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ακόμη στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα καλούνται τα Πανεπιστήμια να εφαρμόσουν τα όσα ορίζονται για τα νέα Συμβούλια του Ιδρύματος και να συγκροτηθούν οι Σύγκλητοι, οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορες με βάσει τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος ώστε να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του.

Στο νομοσχέδιο ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα υπάρχουν δίδακτρα στις προπτυχιακές σπουδές καθώς και ότι η δυνατότητα χορήγησης πτυχίων μετά απο τριετείς σπουδές παρέχεται σε όσα πανεπιστήμια το επιθυμούν και δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Ακόμη προβλέπεται ότι για την επιλογή των εξωτερικών μελών των Συμβουλίων απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των εσωτερικών μελών και για την επιλογή του πρύτανη πρέπει να υπάρχει αυξημένη πλειοψηφία των 2/3ων των μελών.

This entry was posted on Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2011 at 14:24 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply