Αλλάξτε σύντροφο επιλέγοντας κάποιον με το σωστό βάρος

Το μυστικό ενός ευτυχισμένου γάμου είναι απλό: η γυναίκα πρέπει να είναι πιο αδύνατη από τον άντρα _ προσοχή, όχι αδύνατη αλλά πιο αδύνατη από το έτερόν της ήμιση. Ερευνα αμερικανικού πανεπιστημίου έδειξε ότι τόσο σε βραχυχρόνιο όσο και σε μακροχρόνιο επίπεδο, αμφότεροι σύζυγοι είναι πιο ικανοποιημένοι όταν η γυναίκα έχει χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) από τον άντρα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να λιώσετε στη δίαιτα (ή να σκάσετε στο φαΐ) αν ο γάμος σας δεν είναι ευτυχισμένος. Απλώς να αλλάξετε σύντροφο, επιλέγοντας κάποιον με το σωστό _ σε σχέση με εσάς _ βάρος.

«Το σχετικό βάρος έχει σημασία, όχι το απόλυτο. Δεν σημαίνει ότι η γυναίκα πρέπει να είναι αδύνατη», είπε η Αντρέα Μέλτζερ, επικεφαλής της έρευνας την οποία πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Τενεσί παρακολουθώντας 169 παντρεμένα ζευγάρια κάτω των 35 ετών επί τέσσερα χρόνια.

Ο λόγος για τον οποίο τα ζευγάρια όπου η γυναίκα έχει χαμηλότερο ΒΜΙ από τον άντρα είναι πιο ευτυχισμένα είναι ότι στην αρχή της σχέσης, ο άντρας βρίσκει την λεπτή γυναίκα ελκυστική ενώ στη συνέχεια, η γυναίκα αισθάνεται εμπιστοσύνη στον εαυτό της και αγαπητή διότι γνωρίζει ότι ο σύντροφός της την επιθυμεί.Ο ΒΜΙ υπολογίζεται αν διαιρέσουμε το βάρος με το ύψος στο τετράγωνο.

Η «Daily Mail» αναζητά στο αποτέλεσμα της έρευνας την αιτία του χωρισμού τηςΤζένιφερ Λόπεζ από τον Μάρκ Αντονι, οι οποίοι ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι χωρίζουν ύστερα από επτά χρόνια κοινού βίου. «Η 40χρονη τραγουδίστρια αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού τόσο για τον ευμεγέθη πισινό της όσο και για τη μουσική της ενώ ο σύζυγός της είναι εμφανώς πιο αδύνατος από εκείνη», έγραψε η βρετανική εφημερίδα.

Φέρνει επίσης το παράδειγμα του ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ που είναι καλοπαντρεμένος επί 11 χρόνια με την Βικτόρια η οποία είναι σχεδόν ανορεξική καθώς και της πάντα αδύνατης Χάιντι Κλουμ που παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Σιλ το 2005 και έκτοτε έχουν ανανεώσει επανειλημμένως τους όρκους τους.

«Η ομορφιά και το βάρος είναι σημαντικά για τους άντρες», λέει η Μέλτζερ. Αν η σύντροφός του παχύνει, «η δυσαρέσκεια του άντρα θα επηρεάσει την ευτυχία της γυναίκας με τον καιρό».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πιο ευτυχισμένες είναι οι σχέσεις στις οποίες ο άντρας είναι πιο δυνατός από τη γυναίκα με ένα μη απειλητικό τρόπο. Τα πεδία στα οποία η δύναμη αυτή μπορεί να εκφραστεί είναι, ευτυχώς, πολύ περισσότερα από το βάρος: εισόδημα, ευφυία, εκπαίδευση, ύψος… Υποτίθεται ότι αυτά τα δείγματα δύναμης προκαλούν ένα υποσυνείδητο αίσθημα ασφάλειας στη γυναίκα η οποία, τελικά, αισθάνεται πιο ικανοποιημένη στο γάμο της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.