Τιμήθηκαν 28 στρατιώτες

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 η εκδήλωση απόδοσης τιμής στους Γρεβενιώτες πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ 1974, που διοργάνωσε ο Δήμος Γρεβενών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου παρουσία  του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Απόστολου Τσένη, συγγενών και φίλων των αγωνιστών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης  της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γρεβενών κ. Ανδρέας Τόσκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αικατερίνη Πέτρου, Χρήστος Παρασκευαΐδης, Αθανάσιος Καραγιάννης, Γεώργιος Γούλας, Κων/νος Μιχαλογιάννης, Ελευθέριος Χατζηγεωργίου, ο Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Γρεβενών κ. Δημήτριος Ζήσης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών κα Δήμητρα Δόλγηρα, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Γρεβενών,  ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων κ. Νταλέτσος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών κ. Καίσαρης, εκπρόσωπος του 586 Τάγματος Πεζικού, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Γρεβενών κ. Ράμμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ασλανίδου, Βλάχος, Κόραβος, Ουζουνίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της κ.κ.Γιάτσιος, Ψευτογκάς, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Ο Δήμος Γρεβενών, ως ελάχιστο φόρος τιμής απέναντι στους συμπολίτες μας για την προσφορά τους στα δύσκολα χρόνια της Κυπριακής τραγωδίας αποφάσισε ομόφωνα με την αριθμ.386/2001 απόφαση να καθιερωθεί η 20η Ιουλίου κάθε έτους ως: «Ημέρα Μνήμης και τιμής στους Γρεβενιώτες πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ του 1974».

Η ανωτέρω απόφαση διαβάσθηκε στην εκδήλωση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσένη.

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε χρόνο θα λαμβάνει χώρα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Γρεβενών εκδήλωση τιμής, η οποία θα συνοδεύεται από ομιλία και οπτικοακουστικό υλικό, δίνοντας τη δυνατότητα στους νεότερους να γνωρίσουν τους ήρωες συμπατριώτες μας που έγραψαν λαμπρές σελίδες στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας και του έθνους.

Για την προσφορά των Γρεβενιωτών Πολεμιστών της ΕΛΔΥΚ 1974  και για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου μίλησε ο Απόστρατος Αξιωματικός κ. Γεώργιος  Σεβίλογλου.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρωτοβουλία σας να τιμήσετε τους αγωνιστές των Γρεβενών της ΕΛΔΥΚ 1974, και να σας διαβεβαιώσουμε από τα μύχια της ψυχής μας, ότι τα παιδιά της Ελλάδας θα δοξάζουν πάντοτε το ένδοξο όνομα της χώρας μας όπου ήθελε χρειασθεί και θα γράφουν ιστορία»  με τα λόγια αυτά ξεκίνησε το σύντομο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος των αγωνιστών κ. Χασιώτης και κατέληξε «όλοι εμείς πράξαμε το καθήκον μας απέναντι στην Πατρίδα ως γνήσια τέκνα της, τιμή και δόξα σ΄ αυτούς που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στο καθήκον».

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν στους αγωνιστές αναμνηστικά μετάλλια τιμής καθώς και αναμνηστικά διπλώματα. Για όσους δεν βρίσκονται εν ζωή τα μετάλλια απονεμήθηκαν στους συγγενείς τους.

Οι αγωνιστές που τιμήθηκαν είναι:

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΣΟΝΤΩΝ  ΕΛΔΥΚ 1974
Α/Α ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
Στρ(ΠΖ) Παπατσάνης Αθανάσιος Αγοραστού
Στρ(ΠΖ) Χαλατσής Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΧΗΤΩΝ  ΕΛΔΥΚ 1974, ΕΣΣΟ 72 Γ ΚΑΙ 73 Γ
Α/Α ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΛΟΧΙΑΣ Κουταλής Ιωάννης Κωνσταντίνου
ΣΤΡ(ΠΖ) Δεληβός Νικόλαος
ΣΤΡ(ΠΖ) Δήμου Χρήστος Ιωάννη
ΣΤΡ(ΠΖ) Θεοδωράκης Ιωάννης Κωνσταντίνου
ΣΤΡ(ΠΖ) Καραούλας Στέργιος Χρήστου
ΣΤΡ(ΠΖ) Κώττας Ιωάννης Βασιλείου
ΣΤΡ(ΠΖ) Μανώλης Τριαντάφυλλος Δημητρίου
ΣΤΡ(ΠΖ) Μαυρίδης Δημήτριος Ανέστη
ΣΤΡ(ΠΖ) Ντόνας Αθανάσιος Ανδρέα
ΣΤΡ(ΠΖ) Παυλίδης Σάββας Αθανασίου
ΣΤΡ(ΠΖ) Σκόδρας Γεώργιος Χρήστου
Στρ(ΠΖ) Στάμος Γεώργιος Ευαγγέλου
Στρ(ΠΖ) Τζιόλας Κωνσταντίνος Νικολάου
Στρ(ΠΖ) Χασιώτης Κωνσταντίνος Ιωάννη
Στρ(ΠΖ) Παπαγεωργόπουλος Γεώργιος Παναγιώτη
Στρ(ΠΖ) Δήλμας Φώτιος Θωμά
Στρ(ΠΖ) Ζαρκογιάννης Χρήστος Λεωνίδα
Στρ(ΠΖ) Ζεμπίλης Φώτιος Ανδρέα
Στρ(ΠΖ) Ζέρβας Παναγιώτης Νικολάου
Στρ(ΠΖ) Κοσιώρας Ευθύμιος Νικολάου
Στρ(ΠΖ) Κάσσος Δημοσθένης Νικολάου
Στρ(ΠΖ) Λάλλος Γεώργιος Χαραλάμπους
Στρ(ΠΖ) Ματέρης Ευθύμιος Νικολάου
Στρ(ΠΖ) Ντόκος Σωτήριος Νικολάου
Στρ(ΠΖ) Τσίπης Παναγιώτης Ευαγγέλου
ΣΤΡ(ΠΖ) Νασιόπουλος Γεώργιος Παντελή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.