Το κατέκτησε στα 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Σανγκάη.
«Είμαι 31 ετών. Η εμπειρία μου, μου έχει διδάξει ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να πετύχεις. Ήμουν κολυμβητής των μεσαίων αποστάσεων και το 2007 ασχολήθηκα με την ανοιχτή θάλασσα και από τότε είμαι σε καλή κατάσταση» δήλωσε μετά τη μεγάλη επιτυχία του ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Όσον αφορά στο σημερινό αγώνα, ο κολυμβητής του Ολυμπιακού τόνισε: «Δεν αισθανόμουν καλά στα 5 πρώτα χιλιόμετρα, αλλά πήγαινα γρήγορα. Ο Τόμας Λούρτζ ήταν κοντά μου στα τελευταία 1500μ., αλλά τελικά κατάφερα και κράτησα τη νίκη. Είναι σημαντικό για μένα».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 στους οποίους εξασφάλισε συμμετοχή: «Η μητέρα μου είναι Αγγλίδα και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, θα αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Ελπίζω να πάω τόσο καλά και στο Λονδίνο».

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Γιαννιώτη, δήλωσε: «Το χρυσό του Σπύρου Γιαννιώτη σηματοδοτεί πως η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας μπορεί να είναι πρώτη στον κόσμο. Ενάντια στην παγκόσμια κοινή γνώμη, που μας λοιδορεί, υποβαθμίζει και μας μειώνει. Και τέτοια παγκόσμια αίγλη στην Ελλάδα μπορεί να δώσει μόνο ο αθλητισμός» Καλώ όλους πολιτική και αθλητική ηγεσία να σκύψουν και να δώσουν χέρι βοηθείας στον αθλητισμό. Έχει να προσφέρει πολλά ο αθλητισμός μας στο παγκόσμιο κύρος της Ελλάδας».

Και ο κ. Διαθεσόπουλος κατέληξε: «Πολλά συγχαρητήρια στον μεγάλο έλληνα αθλητή μας και τον προπονητή του, γιατί στη Σανγκάη γράφουν ολόχρυσες σελίδες. Εύχομαι ότι η ανοιχτή θάλασσα μέχρι την Παρασκευή θα χαρίσει και άλλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.