Είτε ρυθμίζουν τις οφειλές τους είτε το ταμείο προχωρά σε κατασχέσεις

Προθεσμία πέντε ημερών δίνει το ΙΚΑ σε 421 οφειλέτες εισφορών προκειμένου να ενταχθούν στην ρύθμιση των χρεών τους. Οι συγκεκειμένξες επιχειρήσεις οφείλουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Στην περίπτωση που η προθεσμία παρέλθει χωρίς να ρυθμίσουν τα χρέη τους, το ΙΚΑ θα προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (π.χ. κατασχέσεις).

Το ταμείο έχει ήδη αποστείλει επιστολές (ατομικές ειδοποιήσεις) στους συγκεκριμένους οφειλέτες, με τις οποίες τους καλεί να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους ή στον ειδικό διακανονισμό του άρθρου 48 του ν.3943/11. Όσοι μπουν στη ρύθμιση έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε δόσεις.

Σε ανακοίνωση του Ιδρύματος τονίζεται χαρακτηριστικά πως «μετά την εκπνοή της προθεσμίας και εφόσον οι οφειλέτες δεν έχουν υποβάλει αίτηση και δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών ή στον ειδικό διακανονισμό, τα αρμόδια όργανα των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και των ταμειακών υπηρεσιών των υποκαταστημάτων θα επισπεύσουν άμεσα και χωρίς άλλη προειδοποίηση, τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλομένων».

Κ. ΠΑΠΑΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.