«Η News of the World έθετε τους άλλους προ των ευθυνών τους, αλλά απέτυχε να κάνει το ίδιο για τον εαυτό της», ανέφερε ο «έκπτωτος» μεγιστάνας

Απολογητική επιστολή για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών με την υπογραφή του Ρούπερτ Μέρντοχ δημοσιεύθηκε το Σάββατο στον βρετανικό Τύπο. «Λυπούμαστε» λέει ο ιδιοκτήτης της μιντιακής αυτοκρατορίας News Corporation,  ο οποίος είχε συνάντηση την Παρασκευή με την οικογένεια της δολοφονημένης έφηβης Μίλι Ντόουλερ, προσφέροντας κατ’ ιδίαν την απολογία του για την υποκλοπή των μηνυμάτων της από την ταμπλόιντ News of the World.

Η επιστολή που δημοσιεύθηκε σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας υπό τον τίτλο «Λυπούμαστε». Το κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βρετανική εταιρεία του ομίλου News International:
«Η News of the World έθετε τους άλλους ενώπιον των ευθυνών τους. Απέτυχε να κάνει το ίδιο για τον εαυτό της» γράφει ο Μέρντοχ στην επιστολή, η οποία κλείνει με τον χαιρετισμό «Ειλικρινά, Ρούπερτ Μέρντοχ».

«Λυπούμαστε για τις σοβαρές παρανομίες που διαπράχθηκαν. Λυπούμαστε βαθιά για τον πόνο που ένιωσαν οι άνθρωποι που επηρεάστηκαν» αναφέρει.
«Κατανοώ ότι η συγγνώμη δεν αρκεί» επισημαίνει ο Μέρντοχ και προσθέτει: «Τις επόμενες ημέρες, καθώς θα λαμβάνουμε και άλλα συγκεκριμένα μέτρα για να λύσουμε αυτά τα θέματα και να αποκαταστήσουμε τη βλάβη που έχουν προκαλέσει, θα ακούσετε περισσότερα από εμάς».

Η οργή της κοινής γνώμης μετά την αποκάλυψη ότι η News of the World υπέκλεψε τηλεφωνικές συνομιλίες θυμάτων δολοφονιών και τρομοκρατικών επιθέσεων ανάγκασαν τον Μέρντοχ να κλείσει την εφημερίδα και να αποσύρει την πρόταση ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πλήρη εξαγορά του 61% του δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου BSkyB.
Ο Αυστραλο-αμερικανός μεγιστάνας του Τύπου συναντήθηκε την Παρασκευή με τους γονείς της έφηβης Μίλι Ντόουλερ, η οποία απήχθη και δολοφονήθηκε το 2002. Η News of the World είχε υποκλέψει μηνύματα στον τηλεφωνητή της έφηβης μετά την εξαφάνισή της και την ώρα που η αστυνομία της αναζητούσε.

Ντετέκτιβ που εργαζόταν για την ταμπλόιντ φέρεται να έσβησε, μάλιστα, κάποια μηνύματα για να υπάρχει χώρος στον τηλεφωνητή της, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι η έφηβη ήταν ζωντανή.
Ο συνήγορος της οικογένειας Ντόουλερ δήλωσε μετά το πέρας της
συνάντησης ότι ο Ρούπερτ Μέρντοχ έδειχνε ταραγμένος κατά την απολογία του προς τους γονείς της έφηβης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.