Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ν.Κοζάνης: Γλυπτική και αρχαία ζωγραφική, παρουσία κοινού

17 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Εργαστήρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Εργαστήρι και συμπόσιο γλυπτικής και αρχαίας ζωγραφικής λαμβάνει χώρα αυτόν τον καιρό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής παρέχοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθούν, πώς ένα ντόπιο, πολύτιμο υλικό, όπως είναι το μάρμαρο μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης, εμπνευσμένο μάλιστα από τις αρχαιότητες του μουσείου και των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Ο τίτλος του γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο είναι «Με αφορμή το παρελθόν – Σύγχρονα εικαστικά έργα» και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Ορέστης Διαμάντης, Φίλιππος Καλαμάρας, Θάνος Καρώνης, Βασιλική Κυριάκη, Θωμάς Μακινατζής, Δήμητρα Ξενάκη, Κωνσταντίνος Παλιάν, Ζωή Σεϊτάνη, Χρύσα Σταύρεβα, Αλεξάνδρα Τσίτσιντα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, ο τοπικός ψηφιδογράφος Γρηγόρης Τζαναμπέτης θα εκπαιδεύει τους μικρούς μαθητές στην τέχνη του ψηφιδωτού.

Οι καλλιτέχνες έχουν ήδη αρχίσει να λαξεύουν το μάρμαρο και να χρωματίζουν τους καμβάδες τους και θα εργάζονται καθημερινά έως και τις 22 Ιουλίου, που θα γίνει η παρουσίαση των έργων. Στο διάστημα αυτό ο χώρος θα είναι συνεχώς ανοικτός για το κοινό που θα μπορεί να παρακολουθήσει τους καλλιτέχνες στην εργασία τους και να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες των έργων από τους ίδιους τους δημιουργούς.
Το εργαστήριο οργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τη Λ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής ενώ φέτος συμμετέχει και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

This entry was posted on Κυριακή, 17 Ιουλίου, 2011 at 08:15 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply