Κι άλλο πλήγμα για τον Μέρντοχ

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της Ρεμπέκα Μπρουκς, ο όμιλος Μέρντοχ δέχθηκε άλλο ένα πλήγμα -αυτή τη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Λες Χίντον, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Dow Jones & Co., που εκδίδει τη Wall Street Journal, παραιτήθηκε υπό το βάρος επικρίσεων για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ο Αμερικανο-αυστραλός μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχ εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη αυτή, ενώ με επιστολή του που δημοσιεύεται το Σάββατο σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες ζητά δημοσίως συγγνώμη. Στο επίκεντρο της υπόθεσης, όμως, επανέρχονται και οι επαφές του Βρετανού πρωθυπουργού με συνεργάτες του Μέρντοχ.
Ο Χίντον ηγείτο της βρετανικής ταμπλόιντ News of the World από το 1995 ώς το 2007, την περίοδο δηλαδή που η εφημερίδα παρακολουθούσε τα τηλέφωνα εκατοντάδων -ίσως και χιλιάδων- Βρετανών.
«Παρακολουθούσα με θλίψη από τη Νέα Υόρκη καθώς η υπόθεση της (εφημερίδας) News of the World εξελισσόταν» επισημαίνει ο Χίντον στην επιστολή παραίτησής του, αρνούμενος ότι γνώριζε οτιδήποτε για τις υποκλοπές.
«Το ότι αγνοούσα αυτό που έχει αποκαλυφθεί πως συνέβη είναι άσχετο και υπό τις παρούσες συνθήκες συναισθάνομαι ότι είναι προσήκον να παραιτηθώ από τη News Corp. και να ζητήσω συγγνώμη από όσους πληγώθηκαν από τις ενέργειες της News of the World» αναφέρει.
Ο Αμερικανο-αυστραλός μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχ εξέφρασε τη λύπη του για την παραίτηση του Χίντον. «Ο Λες και εγώ ήμασταν μαζί σε ένα υπέροχο ταξίδι, για περισσότερα από 52 χρόνια. Με στεναχωρεί πολύ το γεγονός ότι το ταξίδι αυτό έφτασε στο τέλος του -επαγγελματικά, όχι προσωπικά» δήλωσε ο βαρόνος των ΜΜΕ.
Ο 67χρονος Χίντον συνεργαζόταν με τον Ρούπερτ Μέρντοχ για πάνω από πέντε δεκαετίες, ανεβαίνοντας στην ιεραρχία ώσπου του ανατέθηκε η διοίκηση της News International το 1995 και κατόπιν της Dow Jones, αφού η News Corp. αγόρασε την εταιρία που εκδίδει τη Wall Street Journal.
Η απόφαση του Χίντον, τον οποίο συνεργάτες του χαρακτήριζαν «άνθρωπο της εταιρίας πάνω απ’ όλα» ελήφθη μετά από επανειλημμένες συζητήσεις με τον Μέρντοκ, αλλά εν τέλει την τελική απόφαση την έλαβε ο ίδιος. Η είδηση της παραίτησης ξάφνιασε τα στελέχη και τους εργαζόμενους στη Wall Street Journal.
Είκοσι συναντήσεις σε έναν χρόνο
Στο προσκήνιο έρχονται και πάλι οι σχέσεις του Βρετανού πρωθυπουργού με τον μεγιστάνα των media, καθώς την Παρασκευή δόθηκε στη δημοσιότητα ο κατάλογος των συναντήσεων του Ντέιβιντ Κάμερον με στελέχη των μέσων ενημέρωσης.
Όπως προκύπτει, ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας News of the World Αντι Κόλσον είχε επισκεφθεί τον Κάμερον τον Μάρτιο, δύο μήνες αφότου παραιτήθηκε από τη θέση του στη Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο Κόλσον, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιανουάριο με αφορμή τις καταγγελίες για τηλεφωνικές υποκλοπές την περίοδο που ήταν υπεύθυνος της News of the World, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των ερευνών που οδήγησαν στο κλείσιμο του μεγαλύτερου σε κυκλοφορία εντύπου της News International (θυγατρική του ομίλου News Corp.).
Η λίστα των ραντεβού του Βρετανού πρωθυπουργού δείχνει, επίσης, ότι ο Ρούπερτ Μέρντοχ ήταν ο πρώτος που τον είδε, τον Μάιο του 2010.
Η Ρεμπέκα Μπρουκς είχε συναντηθεί με τον Κάμερον πέντε φορές τον τελευταίο χρόνο, ενώ ο γιος του Μέρντοχ, Τζέιμς, είχε δύο συναντήσεις με τον Βρετανό πρωθυπουργό. Συνολικά ο Κάμερον  είχε 20 συναντήσεις με στελέχη του ομίλου.
Στον τρισέλιδο κατάλογο περιλαμβάνονται συναντήσεις του Κάμερον και με άλλους ιδιοκτήτες και δημοσιογράφους μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία. Στο διάστημα αυτό συναντήθηκε δύο φορές με τον διευθυντή της εφημερίδας Daily Mail, Πολ Ντακρ και μία με τον διευθυντή του Guardian, Άλαν Ρασμπρίτζερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.