Βενιζέλος: “Θα περιορίσουμε τη δημόσια δαπάνη”…

Ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση, η συζήτηση του οποίου ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, θα εισαχθεί στη Βουλή το σχέδιο για την συγχώνευση ή κατάργηση δεκάδων φορέων του Δημοσίου. Στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Αυγούστου, γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.”Η κατάργηση αυτή δεν είναι μόνο μέρος της συμφωνίας μας με τους εταίρους, αλλά αποτελεί και στοιχειώδη ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους”, δήλωσε και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πνεύμα θα κινηθούν και οι ιδιωτικοποιήσεις. «Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τη δημόσια δαπάνη και να δώσουμε νέα ώθηση στην οικονομία, να δώσουμε αναπτυξιακή πνοή μέσω των επενδύσεων», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτη για τη δημόσια ακίνητη περιουσία, δήλωσε ότι βάσει των στοιχείων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου η αντικειμενική αξία της ανερχόταν το 2009 σε περίπου 285 δισ. ευρώ. “Υπάρχει μία τεράστια ακίνητη περιουσία, που πρέπει να αξιοποιηθεί με τον επωφελέστερο τρόπο, γιατί δεν αρκεί μόνο η προσφορά, αλλά χρειάζεται και η ζήτηση”, τόνισε.

Αρνήθηκε, ωστόσο, να απαντήσει για το ύψος στο οποίο έχει διαμορφωθεί το δημόσιο χρέος. «Δεν θεωρώ ότι αυτή την ώρα η συζήτηση για το δημόσιο χρέος σε απόλυτους αριθμούς βοηθά. Δεν θέλω σήμερα να συζητήσω αυτό το θέμα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Εκείνο που πρέπει να αναφέρουμε είναι το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας και αυτή είναι μία συζήτηση, που θα γίνει στη Βουλή», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.