Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την Πέμπτη η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την κρίση χρέους

16 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Θέμα η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, εν μέσω συνεχιζόμενων διαφωνιών για την λύση στο ελληνικό πρόβλημα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι επανήλθε σήμερα στο ζήτημα της σύγκλησης έκτακτης συνόδου κορυφής για την έγκριση του επόμενου προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας, προαναγγέλλοντας τη σύνοδο για την επόμενη Πέμπτη 21 Ιουλίου.
«Στην ημερήσια διάταξη θα είναι η χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της και η μελλοντική χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος», σημειώνει σε ανακοίνωση που διένειμε μέσω e-mail ο Βαν Ρομπάι. Ο ευρωπαίος πρόεδρος εξηγεί ότι η έκτακτη σύνοδος θα προσδώσει αυξημένο πολιτικό κύρος στις προσπάθειες υπέρβασης της κρίσης χρέους.

Το πρωί ο εκπρόσωπος της γερμανικής Στέφεν Ζάιμπερτ είχε δηλώσει ότι μια σύνοδος κορυφής θα ήταν δικαιολογημένη μόνο εάν επρόκειτο να εγκριθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. «Μια σύνοδος έχει νόημα όταν οι χώρες της ευρωζώνης θα έχουν συμφωνήσει για τον τρόπο στήριξης της Αθήνας», είχε πει χαρακτηριστικά ο Ζάιμπερτ.

Την περασμένη Τρίτη, λίγες ώρες μετά από τον τερματισμό του Eurogroup, ο Βαν Ρομπάι είχε σπεύσει να προαναγγείλει τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής την Παρασκευή, 15 Ιουλίου.

This entry was posted on Σάββατο, 16 Ιουλίου, 2011 at 19:01 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply