«Δεν γονατούμε στο καθεστώς – απαιτούμε δικαίωση των νεκρών»

Ειρηνική εκδήλωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία πραγματοποιούν εκατοντάδες πολίτες, που διαμαρτύρονται για δεύτερη νύχτα για την τραγωδία στη ναυτική βάση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στην είσοδο και την έξοδο του προεδρικού, ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενη είσοδο πολιτών.
Λόγω της εκδήλωσης έκλεισαν και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου έξω από το προεδρικό μέγαρο.
Ένα μεγάλο μαύρο πανό έγραφε με κόκκινα γράμματα: «Δεν γονατούμε στο καθεστώς – απαιτούμε δικαίωση των νεκρών», ενώ με άσπρα γράμματα αναγραφόταν «Κάτω η χούντα του Χριστόφια».

Μπροστά στην πύλη της εξόδου του προεδρικού οι διαμαρτυρόμενοι τοποθέτησαν μικρά κεράκια εις μνήμην των δίδυμων αδικοχαμένων στρατιωτών Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, οι οποίοι θα κηδευθούν σήμερα. Σε άλλο σημείο της εξόδου είχε αναρτηθεί πανό με τα ονόματα των 13 θυμάτων του τραγικού συμβάντος και γύρω του, αναμμένα κεριά.
Ειρηνική εκδήλωση στη μνήμη των δίδυμων αδελφών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου οργάνωσαν, επίσης, φίλοι τους σε πάρκο πλησίον της Πλατείας Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λεμεσό.
Οι μαυροφορεμένοι φίλοι των αδικοχαμένων αξίωσαν την παραδειγματική τιμωρία των ένοχων και κάλεσαν τους πολίτες να βγουν στους δρόμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.