67χρονος κτηνοτρόφος δέχτηκε επίθεση από αρκούδα

Επίθεση από αρκούδα δέχτηκε ένας 67χρονος από την Καστοριά, ο οποίος τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της πόλης.
Το περιστατικό συνέβη το βραδάκι της περασμένης Κυριακής στη Γέρμα του δήμου Ορεστίδος, όταν ο κτηνοτρόφος πήγαινε στη στάνη του. Ξαφνικά άκουσε τα σκυλιά να γαβγίζουν, ενώ συγχρόνως πρόλαβε και είδε μία αρκούδα που έφευγε ανηφορίζοντας στην πλαγιά. Γύρισε ανυποψίαστος πλέον, θεωρώντας ότι ο κίνδυνος πέρασε. Όμως μπαίνοντας στη στάνη, ενώ στεκόταν στην είσοδο, είδε μία άλλη αρκούδα, η οποία προσπαθούσε να βγει έξω. Το μεγαλόσωμο ζώο, όρμησε επάνω του και τον δάγκωσε στο πόδι. Ο κτηνοτρόφος αμυνόμενος και ασυναίσθητα, πέταξε το σακάκι του στο κεφάλι της αρκούδας, η οποία στη συνέχεια άφησε το θύμα της και έφυγε.

«Η κίνηση αυτή του 67χρονου ήταν σωτήρια», είπε ο εκπρόσωπος του Αρκτούρου, που τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, εξήγησε ότι «το ζώο έπαθε μπλακάουτ γιατί το σακάκι που πέταξε ο κτηνοτρόφος του έκλεισε τα μάτια και δεν έβλεπε, με αποτέλεσμα η αρκούδα να πανικοβληθεί και να φύγει».
Μετά την περιπέτειά του και μόλις ξεπέρασε το σοκ, ο κτηνοτρόφος ειδοποίησε τους οικείους του, οι οποίοι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Καστοριάς. Οι γιατροί διέγνωσαν βαθύ θλαστικό τραύμα στον δεξιό μηρό, το οποίο δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ σήμερα ή αύριο ο 67χρονος πρόκειται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος, είπε ότι «το θύμα είναι και ψυχολογικά καλά, άλλωστε είναι άνθρωπος του βουνού και της φύσης, οπότε γνωρίζει τους κινδύνους».

Οι εκπρόσωποι του Αρκτούρου εκτιμούν ότι οι δύο αρκούδες που λαχτάρησαν τον κτηνοτρόφο ήταν η μάνα και το παιδί της. Το αρκουδάκι είχε γεννηθεί πέρυσι, ενώ το απόγευμα της Κυριακής, είχαν βγει για αναζήτηση τροφής. Επισημαίνουν ακόμη ότι είναι η εποχή που οι αρκούδες επισκέπτονται καλλιέργειες με οπορωφόρα δένδρα για τη συλλογή τροφής. Γι’ αυτό συνιστούν στους πολίτες να «είναι προσεκτικοί» και όταν πηγαίνουν στους οπωρώνες να είναι «θορυβώδεις», δηλαδή να προκαλούν θόρυβο, ώστε οι αρκούδες να αντιλαμβάνονται την έλευσή τους και να φεύγουν.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.