Γύρισε ντοκιμαντέρ για τη Βόρειο Ελλάδα

Στα  Γρεβενά  βρέθηκε για μία ημέρα το τηλεοπτικό συνεργείο ενός εκ των μεγαλύτερων ιδιωτικών καναλιών της Μεγάλης Βρετανίας του «ITV» για την δημιουργία εκπομπής με  θέμα αφιερωμένο στην βόρεια Ελλάδα.
Πρόκειται για μια γνωστή ταξιδιωτική τηλεοπτική εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Μεγάλη Βρετανία  το οποίο παρουσιάζει ηδημοφιλής ηθοποιός Joanna Lumley, και φέρει τον τίτλο «Joanna Lumley’s Greek Odyssey».

Τα γυρίσματα που έκανε το τηλεοπτικό συνεργείο στα Γρεβενά έγιναν στο πλαίσιο μιας σειράς ντοκιμαντέρ – οδοιπορικό με επισκέψεις στην Βεργίνα στο Νυμφαίο κλπ .

Στην περιοχή μας το συνεργείο έκανε γυρίσματα στην ορεινή περιοχή με κύριο θέμα :

<< Τα αγριολούλουδα της αρχαίας Ελλάδος και η χρήση τους σήμερα στην περιοχή των Γρεβενών >>

επιλέγοντας επτά από τα πιο σημαντικά για παρουσίαση  που φύονται στα Γρεβενά και αναφέρονται στου αρχαίους συγγραφείς  ,

  • τον Δίανθο ( Ανθό του Δία ) ,
  • το Κώνειο του Σωκράτη,
  • το Σπαθόχορτο, των Μακεδόνων πολεμιστών
  • τον Ελλέβορο
  • τον Ιξό που η Περσεφόνη άνοιγε της πόρτες του Αδη
  • την Δακτυλόριζα την σακκοφόρο και
  • την Σάλβια

Το επεισόδιο θα  προβληθεί στην Μεγάλη Βρετανία τον Ιανουάριο του 2012 και ύστερα στην ελληνική τηλεόραση.

Κατά την προετοιμασία και τα γυρίσματα , το συνεργείο είχε τη στήριξη του Δήμου Γρεβενών, Η παρουσίαση του θέματος έγινε από τον Δασοπόνο Απόστολο  Διανέλλο και ο συντονισμός του θέματος έγινε από τα στελέχη της Εταιρείας Προστασίας Βάλια Κάλντας .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.