Το ποσό θα διατεθεί για περιπολικά-μοτοσυκλέτες…

Το μεγαλύτερο «στόλο»  καινούργιων  αυτοκινήτων  κλπ εξοπλισμό τροχαίας, πρόκειται να αποκτήσουν  τους επόμενους μήνες οι  Διευθύνσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, κόστους 2.000.000 ευρώ. Συνολικά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα αποκτήσει:
Πενήντα οχήματα (50) ( τύπου jeep παντός εδάφους 4Χ4 2.000 cc πετρελαίου-περιπολικά και ανακριτικά αυτοκίνητα 1600 cc και άνω), δέκα οκτώ (18) μοτοσικλέτες, φωτογραφικά ραντάραλκοολόμετρα –πομποδέκτες κλπ μέσα.
Η όλη ιστορία της εξασφάλισης  του ποσού ξεκινάει  λίγο μετά την τοποθέτηση ως Γενικού Αστυνομικού Διευθυντού  στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Ταξίαρχου   ΧΟΝΔΡΟΥ Βάιου, που  «ανακάλυψε» την ευκαιρία για χρηματοδότηση της Αστυνομίας  από το  Ε.Σ.Π.Α. και άρχισε τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς (Γ.Γ. Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και  ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή) προκειμένου να πετύχει την πολυπόθητη πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ….. υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας …… εθνικές οδοί ….. οδική ασφάλεια και διαχείριση κυκλοφορίας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ( Ε.Τ.Π.Α.) και την ένταξη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Κοινοτικό πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.

Αποτέλεσμα ήταν να υπογραφή στις 16 Iουνίου 2011 από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, για την βελτίωση της ενεργητικής οδικής ασφάλειας των μεταφορών με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και συγκεκριμένα την προμήθεια εξοπλισμού(οχημάτων και μέσων).
Καθοριστικός στην εξασφάλιση του ποσού  2.000.000 ευρώ από το Ε.Σ.Π.Α., ήταν ο ρόλος της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα   αλλά και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ Δακή που αναμένεται σύντομα να υπογράψει την απόφαση ένταξης, καθώς και η βοήθεια  του Προϊσταμένου της   Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής  κ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΥ και των Αστυνομικών  των αρμοδίων Υπηρεσιών του Αρχηγείου που με τις αποφάσεις και τις ενέργειες , άνοιξαν το δρόμο για  να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα που λίγοι  μέχρι τώρα είχαν ανακαλύψει στην Αστυνομία και το εκμεταλλεύτηκαν, για την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων  που αποτελεί μια ανοιχτή πληγή για τη χώρα μας .

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη-Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Μέσων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας στη συνέχεια θα καθοριστούν οι προδιαγραφές των οχημάτων και των άλλων μέσων που θα χρειασθούν οι υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας   και θα γίνει ο σχετικός διαγωνισμός για την επιλογή οχημάτων και μέσων, τα οποία στην συνέχεια μετά την παραλαβή από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα μοιρασθούν στις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις ( Γρεβενών- Καστοριάς – Κοζάνης – Φλώρινας).

Παρόμοια προμήθεια τόσο μεγάλου αριθμού οχημάτων και μέσων δεν έχει προηγούμενο στη Δυτική Μακεδονία και το γεγονός αυτό αποκτάει ιδιαίτερη σημασία εάν λάβει κανείς υπόψη και την παρούσα οικονομική συγκυρία καθώς και την απορρέουσα δυσκολία προμήθειας οχημάτων και λοιπών υλικοτεχνικών  μέσων,  συνεπεία αυτής.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.