Προχώρησε στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματός της

Με στόχο την μεγαλύτερη και ποιοτικά πιο αναβαθμισμένη πολιτικά παρέμβαση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η πρόεδρος του κόμματος κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησε στην οργανωτική ανασυγκρότηση του πολιτικού φορέα που ηγείται.
«Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της καινούργιας πρότασης που φέρνει η Συμμαχία και η ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού μας λόγου, τραβώντας σαφή γραμμή διαφοροποίησης από τις παλαιοκομματικές λογικές που κυριαρχούν σήμερα στο πολιτικό σκηνικό» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη, στην εισήγησή της στο Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας.
Ειδικότερα με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου ορίστηκαν οι τομεάρχες της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το συντονισμό των οποίων θα έχει ο γραμματέας του κόμματος κ. Ι. Οικονόμου.
1. Εξωτερικών Υποθέσεων η κυρία Μπακογιάννη με αναπληρωτή τον πρέσβη ε.τ. κ. Αρ. Αγαθοκλή.
2. Οικονομίας και Οικονομικών, ο ευρωβουλευτής κ. Θ. Σκυλακάκης.
3. Ανάπτυξης, ο κ. Γ. Αναστασόπουλος.
4. Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Ανδρ. Μουντράκης.
5. Ναυτιλίας και Νήσων, το μέλος της Κ.Ε. κ. Γ. Σύμπουρας.
6. Αγροτικής Ανάπτυξης, το μέλος του Π.Σ. η κυρία Νίκη Αραμπατζή.
7. Απασχόλησης, ο βουλευτής κ. Γ. Κοντογιάννης.
8. Περιβάλλοντος, ο τέως ευρωβουλευτής κ. Αντ. Τρακατέλλης.
9. Παιδείας, το μέλος της Κ.Ε. κ. Αθ. Ζορμπάς.
10. Πολιτισμού, ο τέως υπουργός κ. Γ. Καλός.
11. Υγείας, ο τέως υφυπουργός κ. Γ. Παπαγεωργίου.
12. Κοινωνικών Φορέων και Εθελοντισμού, η κυρία Γεωργία Ζαφειροπούλου.
13. Δικαιοσύνης, το μέλος του Π.Σ. ο κ. Γ. Ανδρέου.
14. Δημόσιας Διοίκησης, το μέλος του Π.Σ. κ. Θ. Καρβέλης.
15. Αυτοδιοίκησης, ο δήμαρχος Φαλήρου, κ. Δ. Χατζηδάκης.
16. Εθνικής Άμυνας, ο τέως ευρωβουλευτής κ. Γ. Δημητρακόπουλος.
17. Ασφάλειας – Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης.
18. Λειτουγίας των Θεσμών, το μέλος του Π.Σ. ο κ. Κ. Ζώρας.
19. Κανονισμών και λειτουργίας του κόμματος, το μέλος της Κ.Ε. κ. Στ. Τσίφτης.
20. Αθλητισμού, ο κ. Γ. Βασιλειάδης.

Επίσης συγκροτήθηκαν οι γραμματείες του κόμματος με τα εξής στελέχη: < Υπεύθυνος της επιτροπής επιλογής υποψηφίων βουλευτών, είναι ο Μαρκογιαννάκης. Γραμματέας προγράμματος ορίστηκε ο κ. Σκυλακάκης με αναπληρωτές τον κ. Αναστασόπουλο και την κυρία Βάσω Κόλλια. Γραμματέας Οργανωτικού θα είναι ο βουλευτής κ. Ελ. Αυγενάκης και γραμματέας επικοινωνίας ο κ. Κοντογιάννης με αναπληρωτή τον κ. Μελέτη Τζαφέρη. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ. Δ. Ζαφειριάδης διατηρεί παράλληλα και τη γραμματεία Πολιτικού Σχειδασμού. Υπεύθυνος για την αυτοδιοίκηση θα είναι ο πρώην δήμαρχος Πεύκης κ. Π. Καμάρας (με αναπληρωτή τον κ. Ν. Παγώνη), ενώ γραμματέας δημοσίων και διεθνών σχέσεων θα είναι η πρώην υπουργός κυρία Κέλλυ Μπουρδάρα. Επίσης σε θέσεις γραμματέων ανέλαβαν η κυρία Χρύσα Σαλαβράκου (γυναικών), οι κκ. Θ. Δαμιανός (παραγωγικών φορέων), Γ. Γεωργακόπουλος (επιστημονικών συλλόγων), Β. Τσιατσιάμης (νεολαίας),Ν. Πέππας (νέων τεχνολογιών), Κ. Βερικάκης (συνδικαλισμού) και η κυρία Τόνια Κανελλοπούλου (κοινωνικών οργανώσεων και δράσης).

Ακόμη τοποθετήθηκαν ως ειδικοί σύμβουλοι της κυρίας Μπακογιάννη, τα εξής στελέχη: οι κκ. Π. Αντωνόπουλος (θέματα εκλογών), Θ. Κούβελος (διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων),Τρ. Κολλίντζας (οικονομικών), Δ. Κατσούδας (πολιτικής στρατηγικής), Χρ. Ματσίρας(υγείας), Τ. Χατζηβασιλείου (διεθνών σχέσεων) και ο πρώην πρόεδρος ΣτΕ ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος (επικεφαλής νομικού γραφείου) και οι κυρίες Ιουλία Κωστάκη(περιβάλλοντος-χωροταξίας) και Σοφία Καλαντζάκου (πράσινης ανάπτυξης και νέας οικονομίας).

ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.