«Σας ευχαριστούμε, αντίο»

Σήμερα η βρετανική εφημερίδα News of the World κυκλοφορεί το τελευταίο της φύλλο, έπειτα από ιστορία 168 ετών με τον τίτλο «Σας ευχαριστούμε, αντίο».
«Είναι μια ημέρα που εμείς που εργαζόμαστε στη News of the World είμαστε συντετριμμένοι. Είμαι υπερήφανος για τους συναδέλφους μου, που συνέχισαν αυτή την εβδομάδα κάτω από πολύ δύσκολες προσωπικές και επαγγελματικές συνθήκες, προσπάθησαν με μεγάλο επαγγελματισμό» σημείωσε ο δημοσιογράφος Νταν Γούτον.
Το σκάνδαλο έφθασε στο αποκορύφωμά του εντός της εβδομάδας καθώς έγινε γνωστό ότι το 2002 η εφημερίδα είχε υποκλέψει μηνύματα από τον τηλεφωνητή της Μίλι Ντάουλερ, μιας έφηβης που είχε απαχθεί και αργότερα βρέθηκε νεκρή.
Από το Σαν Βάλεϊ του Αϊνταχο των ΗΠΑ, όπου βρέθηκε το Σάββατο, ο Ρούπερτ Μέρντοχ τόνισε ότι η απόφαση για την αναστολή της έκδοσης της κυριακάτικης εφημερίδας-ταμπλόιντ News of the world είναι «συλλογική».

Το τελευταίο φύλλο της δεν θα έχει καθόλου διαφήμιση, παρά μόνον αγγελίες για καλό σκοπό. Ο Μέρντοχ αγόρασε το φύλλο αυτό στη διάρκεια του 1969, η πρώτη εκ μέρους του αγορά ενός βρετανικού τίτλου στα ΜΜΕ.
Στον αγγλοσαξωνικό τύπο ο Μέρντοχ έχει κτίσει, έκτοτε, μιαν εκδοτική αυτοκρατορία. Οι Times, στο Λονδίνο, κι η Wall Street Journal, στη Νέα Υόρκη, θεωρούνται «διαμάντια» στο στέμμα αυτής της εκδοτικής αυτοκρατορίας.

Στο μεταξύ, μετά τη σύλληψη του πρώην διευθυντή της εφημερίδας και στενού συνεργάτη του Βρετανού πρωθυπουργού, Άντι Κόουλσον, και του συντάκτη που κάλυπτε το βασιλικό ρεπορτάζ, οι αρχές συνέλαβαν 63χρονο ιδιωτικό ντέντεκτιβ από το Σάρεϊ, ο οποίος φέρεται να δωροδοκούσε αστυνομικούς προκειμένου να του παράσχουν πληροφορίες για λογαριασμό της εφημερίδας.
Σημειώνεται ότι ο Κόουλσον αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.
Στο μεταξύ πολλοί είναι οι Βρετανοί που εξέφρασαν τη στενοχώρια τους για την παύση κυκλοφορίας της εφημερίδας.
«Είμαι 68 ετών. Δεν μπορώ να φανταστώ τις Κυριακές μου χωρίς εσένα» και «Πάντοτε θα θυμάμαι την News of the World για τα καλά πράγματα που έφερε στο φως της δημοσιότητας. Λυπάμαι που θα αποχωριστώ την αγαπημένη μου εφημερίδα» δήλωσαν αναγνώστες της εφημερίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.