Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο Λονδίνο ο Ρούπερτ Μέρντοχ για το «συμμάζεμα» του σκανδάλου των υποκλοπών

9 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Θα επιδιώξει να εξαγοράσει το 61% του τηλεοπτικού BSkyB

Στη βρετανική πρωτεύουσα θα βρεθεί ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών που «ενορχήστρωσε» η News of the World του ομίλου του.
Παράλληλα, ενδεικτικό της νέας τροπής που ενδέχεται να πάρει η υπόθεση είναι η αποκάλυψη από το βρετανικό Guardian πως εξετάζονται στοιχεία για το εάν και πώς διευθυντικό στέλεχος της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας είχε διαγράψει εκατοντάδες e-mail από εσωτερικό αρχείο για να παρεμποδίσει την πορεία των ερευνών.

Η ατζέντα της άφιξης του Μέρντοχ στο Λονδίνο, που αναμένεται το Σάββατο, δεν έχει γίνει γνωστή αλλά θεωρείται βέβαιο πως, μετά την απόφαση για κλείσιμο της News of the World, θα περιστραφεί γύρω από τη διάσωση της απόπειράς του να εξαγοράσει το 61% του τηλεοπτικού BSkyB.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η επιτυχής έκβαση της «προέλασης» της αυτοκρατορίας του Μέρντοχ στη Βρετανία, με το 61% του BSkyB, τίθεται εν αμφιβόλω εξαιτίας του σκανδάλου, καθώς οι βρετανικές αρχές μπορεί να επιβάλουν αυστηρότερους όρους στο τοπίο.

Μέχρι τώρα, ο 80χρονος μεγιστάνας έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ γύρω από την υπόθεση -«περιχαρακωμένος» την τελευταία εβδομάδα σε συνέδριο στο Άινταχο- περιοριζόμενος να πει βιαστικά «ουδέν σχόλιο» σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου την περασμένη Πέμπτη.
Το σκάνδαλο όμως έχει φτάσει και στα σκαλιά της Ντάουνινγκ Στριτ, με τη σύλληψη για την υπόθεση του μέχρι πρόσφατα υπεύθυνου επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου Άντι Κόουλσον, ενώ η ίδια η εφημερίδα γράφει τις γραμμές του τελευταίου φύλλου της πριν το «λουκέτο» της Κυριακής.
Η σύλληψη του Άντι Κόουλσον την Παρασκευή, που αφέθηκε αργότερα ελεύθερος με εγγύηση, ανάγκασε τον Βρετανό πρωθυπουργό να χρειαστεί να εξηγήσει γιατί τον επέλεξε για μέλος του επιτελείου του ενώ δεσμεύτηκε ότι για αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για τον Τύπο στη Βρετανία.

This entry was posted on Σάββατο, 9 Ιουλίου, 2011 at 14:35 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply