Στις 17 και 18 Ιουλίου η επίσκεψη της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρωζώνη και οι υποστηρικτικές ενέργειες της αμερικανικής κυβέρνησης προς τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για οικονομική σταθερότητα, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει στην Αθήνα η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κυρία Χίλαρι Κλίντον.
Η αμερικανίδα υπουργός θα είναι στην Αθήνα στις 17 Ιουλίου για διήμερη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδη. Προηγουμένως θα βρίσκεται στην Τουρκία όπου θα συμμετάσχει στην Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη. Είναι η πρώτη επίσκεψη της κυρίας Κλίντον στην Αθήνα με αυτή της την ιδιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Κλίντον θα έχει συναντήσεις και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και στην ατζέντα των συνομιλιών θα τεθούν, όπως δήλωσε διπλωματική πηγή, όλα τα θέματα: οικονομική κρίση, επενδύσεις, Κυπριακό, ελληνοτουρκικές σχέσεις, Βαλκάνια, αλλά και διεθνή ζητήματα, όπως οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στη Λιβύη και άλλα. Από την Αθήνα η κυρία Κλίντον θα αναχωρήσει την επομένη, 18 Ιουλίου.

Νίκος Χασαπόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.