Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στην Αθήνα η Χίλαρι Κλίντον

8 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στις 17 και 18 Ιουλίου η επίσκεψη της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρωζώνη και οι υποστηρικτικές ενέργειες της αμερικανικής κυβέρνησης προς τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για οικονομική σταθερότητα, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει στην Αθήνα η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κυρία Χίλαρι Κλίντον.
Η αμερικανίδα υπουργός θα είναι στην Αθήνα στις 17 Ιουλίου για διήμερη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδη. Προηγουμένως θα βρίσκεται στην Τουρκία όπου θα συμμετάσχει στην Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη. Είναι η πρώτη επίσκεψη της κυρίας Κλίντον στην Αθήνα με αυτή της την ιδιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Κλίντον θα έχει συναντήσεις και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και στην ατζέντα των συνομιλιών θα τεθούν, όπως δήλωσε διπλωματική πηγή, όλα τα θέματα: οικονομική κρίση, επενδύσεις, Κυπριακό, ελληνοτουρκικές σχέσεις, Βαλκάνια, αλλά και διεθνή ζητήματα, όπως οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στη Λιβύη και άλλα. Από την Αθήνα η κυρία Κλίντον θα αναχωρήσει την επομένη, 18 Ιουλίου.

Νίκος Χασαπόπουλος

This entry was posted on Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 2011 at 23:24 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply