Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γ. Βουλγαράκης:«Ο Καραμανλής να ξαναμαζέψει την Κεντροδεξιά σε ένα κόμμα»

8 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Την άποψη ότι ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά τις εκλογές πρέπει «να ξαναμαζέψει όλη την παράταξη σε ένα κόμμα, που δεν ξέρω πώς θα λέγεται, αλλά θα είναι η μεγάλη Κεντροδεξιά» διατύπωσε σε συνέντευξη του σε ραδιοσταθμό ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης. Σημειώσε ότι ο χώρος της Κεντροδεξιάς πρέπει να επανασυνδεθεί και αυτός είναι ο βασικός πυρήνας της θέσης του. Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι παρέλαβε την παράταξη σχεδόν διαλυμένη μετά την ηγεσία Έβερτ, ότι κατάφερε με πολύ κόπο να τη φέρει σε λογαριασμό και να δράσει ως συνδετικός κρίκος.

Επίσης, χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, ηγέτη που έχει και θετικά και αρνητικά. «Όταν βλέπει κανείς πίσω, μπορεί να δει και θετικά και αρνητικά, αλλά δεν σημαίνει ότι μηδενίζεται η προσωπικότητα ανθρώπων» ανέφερε και εκτίμησε ότι σήμερα «πάμε σε αδιέξοδο σκηνικό στο χώρο της Κεντροδεξιάς». «Δεν είπα να φύγει ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ότι είναι άχρηστος» συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, εκφράζοντας την άποψη ότι η πολιτική του προέδρου της ΝΔ έχει μεγάλες δόσεις λαϊκισμού και αμφιθυμίας.

Επιπλέον είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει και ότι στην κεντροδεξιά υπάρχει πολυδιάσπαση και «αδυναμία να εμπνεύσει με την πολιτική της ως εναλλακτικός πολιτικός χώρος». Εξήγησε, πάντως, πως το σκηνικό του πολιτικού χώρου μέσα στις εκλογές δεν μπορεί να αλλάξει και εκτίμησε πως υπάρχουν πολλά σχήματα στη Βουλή που δεν θα βγουν όλα στις εκλογές. Προέβλεψε, επίσης, ότι κάποια μέτρα θα παρθούν, ότι θα αναβαθμιστούμε λίγο από κάποιους οίκους και θα υπάρχει η εικόνα ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Θύμισε δε ότι η ΝΔ έχασε τις εκλογές από τον Κώστα Σημίτη, παρ’ ότι ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, καθώς και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε από τον Κώστα Καραμανλή παρ’ ότι έδειχνε να είναι καλύτερος δημοσκοπικά. Μίλησε για ευμετάβλητο σκηνικό και αδυναμία του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

This entry was posted on Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 2011 at 14:36 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply